Šiptarski krvolok: Optuženima za zločine nad Srbima obezbedio pravnu i finansijsku pomoć

Autor: Republika

Vesti

12.12.2018

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će optuženi pripadnici takozvane OVK pred Specijalnim sudom u Hagu imati punu pravnu i finansijsku pomoć njegovog kabineta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ramuš Haradinaj

Na ime pomoći optuženima, koje terete za zločine od početka 1998. do kraja 2000. godine izdvojeno je 1,5 miliona evra. Ministar pravde u Haradinajevom kabinetu Abelard Tahiri izjavio je da se izdvojena suma može povećati u zavisnosti od broja optuženih i troškova koje će imati advokati i porodice optuženih.

Skupština samoproglašenog Kosova je 2015. godine usvajanjem odluke o prihvatanju specijalizovanih veća usvojila i odluku o formiranju fonda za pomoć optuženim pripadnicima OVK-a. U okviru Ministarstva pravde formirana je posebna Kancelarija za pružanje pomoći na čijem je čelu Driton Lajći, savetnik predsednika kosovskog parlamenta, a prema saznanjima Srne u timu za odbranu optuženih pripadnika takozvane OVK nalaze se najuticajniji kosovski advokati. Uz njih će, kako agencije saznaje, biti angažovan i tim advokata iz Londona koji je branio Ramuša Haradinaja u dva navrata u Haškom tribunalu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading