Strava i užas! Trifunović veliča Đinđićevog ubicu: Legija nije zločinac!

Autor: M. S.

Vesti

02.12.2018

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je, u najkraćem, poruka koju je Sergej Trifunović ostavio na Tviteru i stavio se na stranu kriminalca koji je pravosnažno osuđen na 40 godina robije zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Sergej Tirfunović

O Sergejevim vezama i prijateljstvu sa Miloradom Ulemekom Legijom odavno se pisalo u medijima i veliki broj javnih ličnosti ga je zbog toga osudio u više navrata, ali da će se glumac javno usuditi da kao neko ko može biti uzor mladima koji gledaju njegove filmove stane na stranu osuđenog zločinca, bilo je teško poverovati. Ipak, pokazao je da za njega ne postoje granice...

Ovog puta, Sergej je zdušno branio Legiju od tviteraša koji su Ulemeka uporedili sa Naserom Orićem.

Zvezdan Jovanović

Branio i Zvezdana Jovanovića

Da Trifunović ne posmatra Đinđićeve ubice kao zločince, svedoči i tvit koji je postavio pre nešto više od godinu dana tokom košarkaške utakmice Srbije i Slovenije, kada je napisao: "Jedino Zvezdan Jovanović može da zaustavi Dragića".

Na to mu je koleginica Bojana Maljević poručila: "Uopšte nije smešno. Molim te, obriši ovaj tvit. Za tvoje dobro i za svačije dobro".

- Legija je ratovao. Na Kosovu, protiv OVK. Nije tukao Srbe na ulicama. Ponekad, kad se napije, šamarao je po klubovima i skidao minđuše. Ali, to su dijametralno različite stvari - napisao je glumac, ne pominjući ubistvo Đinđića niti Legijino veliko prijateljstvo i saradnju sa "zemunskim klanom", koji stoji iza velikog broja likvidacija, uglavnom u Beogradu.

Milorad Ulemek Legija

Legija zbog glumca pucao u policajca

Novosadski kontroverzni biznismen Nebojša Tubić Žabac ispričao je anegdotu koja opisuje vezu Trifunovića i Ulemeka.

- Jednom je u klubu "Stupica" Sergej Trifunović iznervirao neke ljude i dobio šamar. Došao je kod Legije da kuka zbog šamara, a Legija prevrne sto i počne da puca. Došli ovi iz interventne, Ulemek jednom od njih uzme pištolj i upuca ga u nogu - ispričao je Tubić u emisiji na TV Balkan info.

Medijski stručnjak Nebojša Krstić se nakon ovog Trifunovićevog objašnjenja zapitao: "Zar Đinđić nije Srbin?"

- Legijin kvalitet, po Sergeju, jeste to što nije tukao Srbe po ulicama. Dakle, Srbe nije... Đavo je u detaljima - napisao je Krstić na Tviteru. Kriminolog Zlatko Nikolić smatra da Trifunovićev komentar pre svega ne priliči glumcu i umetniku.

- Eto, reče i ostade živ. Glumac treba da se bavi eventualno filmskom ili pozorišnom kritikom, ako baš nema šta drugo da radi, a ne da upoređuje zločince. Ovo je socijalno-psihološka fenomenologija, koja se, koliko ja znam, ne uči na Fakultetu dramskih umetnosti. Trifunović samo hoće da privuče pažnju, pa piše stvari koje nemaju nikakvog smisla - kaže Nikolić za Srpski telegraf. 

RepublikaFoto: Tanjug

Tasovac: Logičan put dijagnoze

Gest Sergeja Trifunovića na Tviteru je prokomentarisao i direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

- Kada se mali provincijalni fašista navikne na nezaslužene aplauze dela čaršije velikog grada, dobijemo logičan razvojni put jedne dijagnoze - napisao je Tasovac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
zora

02.12.2018 19:37

Nisam Trifunovicev fan,ne podrzavam njegova baljezganja,neznam sta je sve radio i cime se bavio Legija,Moje misljenje je da je ovaj covek ZRTVENO JAGNJE u ubistvu Dindica.Mislim da je afera bila montirana i da mu je sve napakovano pre sto je doslo do atentata.Ko su bili a i danas su naj jaci spijuni na ovim prostorima?

Milos

02.12.2018 20:59

Pa koj dokaz imaju o legiji,ni kriv ni duzan dobio 40god

Djed

02.12.2018 22:20

Sergej je klasično žrtveno jagnje. To je jasno svakom ko ima bar gram mozga u svojoj glavi.

Gogi

02.12.2018 23:45

Hteli mi da priznamo ili ne,činjenica je da mi živimo u vreme totalnog moralnog posrnuća celee nacije.Naravno,čast ogromnoj manjini.U takvim uslovima,je sve moguċe.I najteži slučajevi su normalna pojava.