(VIDEO) Đurić na vanrednoj konferenciji o situaciji na Kosovu: Priština je htela krvavi rat, Srbi to ne žele!

Autor: Republika

Vesti

28.11.2018

14:09 >> 14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić obratio se danas na vanrednoj konferenciji javnosti povodom situacije na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/J. Pap
Marko Đurić

On je rekao da Srbija poziva kompletnu međunarodnu zajednicu da urazumi Prištinu, da poštuju prava i da ih zaustavi sa puta dalje eskalaciji problema. 

- Istog trenutka kad Priština ukune svoje diskriminatorske mere, mi ćemo se vratiti u svoje institucije - poručio je Đurić.

- Srbija poziva EU i kompletnu međnunarodnu zajednicu da bez odlaganja urazumi Prištinu, da je vrati poštovanju prava i da je zaustavi sa puta dalje eskalacije problema. Srbi su reagovali mirno i normalno na sve provokacije iz Prištine, iako je jasno da je delovanje Prištine za cilj imalo da Srbe dovede u tako težak položaj sve Srbe sa Kosova, a drugi cilj Prištine je bio da izazove rat - rekao je on na konferenciji i dodao:

- Srbija i Srbi reagovali su mirno i odgovorno na provokacije i poteze koje su vukli u Prištini. Reagovali su mirno iako je potpuno jasno da je delovanje Prištine imalo za cilj s jedne starne da Srbe dovede u takav nemoguć položaj koji bi značio njihovo proterivanje, kako sa severa tako i juga, a s druge strane namera je bila izazivanje ratnog požara na severu - ukazao je on.

Podsetimo, nakon uvođenja carina na srpsku robu od sto odsto, započet je teror nad Srbima na Kosovu.

Specijalne jedinice ROSU upale su na sever Kosova i počele sa hapšenjem Srba. Odgovarajući na teror koji sprovode Albanci, Srbi su otpočeli svakodnevne proteste koji se održavaju tačno u podne u Kosovskoj Mitrovici. Situacija na Kosovu je veoma napeta i preti da eskalira u ozbiljan sukob.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Nesa

28.11.2018 14:46

EU mora ozbiljno da shvati situaciju na KiM i da natera Pristinu da se drzi potpisanih sporazuma.

Milan

28.11.2018 14:47

Srbija ne zeli rat! Ali Srbija ce zastititi svoje gradjane na Kosovu i Metohiji.

Filip

28.11.2018 14:55

Jedino što oni žele je nasilje nad Srbima! Nećemo im dozvoliti da dođe do krvavog sukoba, želja im se neće ispuniti! Očuvaćemo mir po svaku cenu!

Hole

28.11.2018 14:56

Neće doći do krvavog sukoba jer Srbija želi mir!