RADOVAN KARADŽIĆ TEŠKO POVREĐEN: Proteklih šest dana u zatvoru više puta gubio svest!

Autor:

Vesti

14.06.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povredio glavu, kuk, rebra, oba ramena

RADOVAN KARADŽIĆ TEŠKO POVREĐEN: Proteklih šest dana u zatvoru više puta gubio svest!

Foto: Tanjug/AP

Radovan Karadžić, bivši predsednik Republike Srpske, trenutno se nalazi u britanskom zatvoru na ostrvu Vajt, gde se suočava sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Njegovo zdravstveno stanje je postalo predmet zabrinutosti jer je proteklih dana više puta gubio svest i povredio se prilikom padova.

Karadžićeva ćerka, Sonja Karadžić Jovičević, ističe da je njen otac u poslednjih šest dana nekoliko puta izgubio svest i povredio se, ali da mu nije pružena odgovarajuća medicinska pomoć. Ona navodi da je Karadžić ostavljen u ćeliji bez nadzora, dijagnostičkih procedura i terapije za postojeće probleme, što dodatno pogoršava njegovo zdravstveno stanje.

- Svaki put su ga dovlačili iz kupatila ili hodnika i ostavljali u ćeliji bez nadzora, medicinske pomoći i ispitivanja. Za ovih više od dva meseca od prošlog alarmantnog stanja, nije imao nikakvu dijagnostičku proceduru, pa samim tim ni terapiju za postojeće probleme. Njegovo zdravstveno stanje je sve ozbiljnije - kaže Sonja za Novosti.

Ona navodi da je i običnom laiku jasno da je Radovanu Karadžiću hitno potrebna stručna lekarska pomoć, kao što je sada svima potpuno jasno da je njegov život svakodnevno ugrožen.

- Ovo se više ne može nazvati jednostavnim pokušajem ubistva, jer je ovo sistematsko, nehumano lišavanje čoveka njegovih prava na medicinsku pomoć u cilju izazivanja nepovratne štete i posledica, kako bi došlo do spore, mučne i sigurne smrti - navodi Sonja Karadžić Jovičević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading