DEJAN KOVAČEVIĆ PREPORODIO GORNJI MILANOVAC: Od obnove škola do novih bazena!

Autor:

Vesti

26.05.2024

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za osam godina koliko je na čelu opštine Gornji Milanovac, Dejan Kovačević doprineo je značajno boljem životu stanovnika.

DEJAN KOVAČEVIĆ PREPORODIO GORNJI MILANOVAC: Od obnove škola do novih bazena!

Foto: Privatna arhiva

Nije lako promeniti lice grada, kao ni sistem funkcionisanja u jednom gradu. Međutim, ukoliko imate odlučnog čoveka na čelu grada, sve je moguće. Punih osam godina na čelu opštine Gornji Milanovac je Dejan Kovačević, koji je tokom svojih mandata značajno doprineo boljem životu stanovnika i funkcionisanju grada.

Milanovčani su pre mesec dana dobili novi, zatvoreni bazen, a Srbiju je tada obišao i neobičan oglas "Pitam za kuma", u kom se tražio kum za novi kompleks. Bazen je poneo ime "23. april", koji ima posebnu simboliku za opštinu jer je upravo na taj datum na Cveti, 23. aprila 1815, podignut Drugi srpski ustanak u Takovu pod vođstvom Miloša Obrenovića. Zatvoreni bazen napravljen je prevashodno zbog dece, osnovnog i srednjoškolskog uzrasta, koja će tu imati obavezan čas plivanja u okviru fizičkog vaspitanja.

Bez listi čekanja za vrtiće

U toku su radovi na izgradnji vrtića kod bivše konfekcije "Rudnik" u Nevadama. U pitanju je treći objekat Predškolske ustanove "Sunce", koji će do kraja godine biti izgrađen po najsavremenijim standardima.

- Kapacitet vrtića će biti 250 dece, što znači da će se izgradnjom ovog objekta ukinuti liste čekanja - kaže Kovačević.

Pored ove važne investicije, vredne blizu šest miliona dinara, koja je finansirana iz budžeta opštine, prošle godine je završena prva faza rekonstrukcije Opšte bolnice koja se odnosila na spoljno uređenje i energetsku efikasnost svih zgrada ovog kompleksa, pristupilo se realizaciji druge faze, koja podrazumeva unutrašnje uređenje odeljenja i obnavljanje opreme.

Bitna tema su i radovi na izgradnji pristupne saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do Takova, koji su u punom jeku, a završetak je planiran do oktobra ove godine. Na taj način će saobraćaj biti izmešten iz gradskog jezgra i direktno će opštinu povezati s auto-putem. Planirano je da početkom jula krene i rehabilitacija postojećeg puta od Takova ka Srčaniku.

- Ove godine smo postavili veoma visoke ciljeve kad je u pitanju izgradnja ulica u našoj opštini, kao i asfaltiranje kategorisanih i nekategorisanih puteva jer imamo preko 2.000 kilometara lokalnih puteva na teritoriji opštine Gornji Milanovac i želimo da dođemo s asfaltom do apsolutno svake kuće - kaže Kovačević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading