HADŽIFEJZOVIĆ ŽESTOKO NAPAO TVORCE SRAMNE REZOLUCIJE: Vučiću ni velika Amerika, ni čitava EU, nisu mogli ništa! Od 193 zemlje, 109 nije bilo “za”! Kakav vam je to uspeh?! (VIDEO)

Autor:

Vesti

26.05.2024

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Senad Hadžifejzović je napao tvorce sramne rezolucije, zapitavši se šta oni zapravo slave, kada većina planete ne podržava tu rezoluciju.

HADŽIFEJZOVIĆ ŽESTOKO NAPAO TVORCE SRAMNE REZOLUCIJE: Vučiću ni velika Amerika, ni čitava EU, nisu mogli ništa! Od 193 zemlje, 109 nije bilo “za”! Kakav vam je to uspeh?! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Printscreen

Novinar i voditelj sarajevske "Fejs" televizije Senad Hadžifejzović napao je tvorce sramne rezolucije.

U Njujorku je na skaradan i sramotan način izglasana Rezolucija o Srebrenici, iako su svega 84 zemlje glasale za, dok 109 država nije dalo glas.

Upravo je zbog tog rezultata Hadžifejzović napao tvorce sramne rezolucije, zapitavši se šta oni zapravo slave, kada većina planete ne podržava tu rezoluciju.

84 glasa za rezoluciju je malo. 19 glasova protiv je mnogo, 68 država uzdržano, to je previše. 21 država nije glasala, takođe previše. Od 193 zemlje, 109 nije bilo za rezoluciju, 84 jeste. I kakav je to uspeh!? - upitao je Hadžifejzović i dodao:

Čak ni velika Amerika, Kanada, Australija, čak ni čitava Evropska unija, čak ni čitava organizacija islamskih država nisu uspele da skupe više od 84 glasa, a Lagumdžija se hvali da je to on. Čak 38 kosponzora i to najvažnijih, najsnažnijih država jedva je uspelo da ubedi, i to mesecima, još samo dodatnih 46, a on se hvali - konstatovao je Senad Hadžifejzović

Podsećamo, na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija je usvojen predlog sramne rezolucije o Srebrenici.

Generalna skupština UN usvojila je Rezoluciju o Srebrenici. Za je glasalo 84, protiv 19, uzdržano 68. Bila je potrebna prosta većina prisutnih. Od 193 članice u sali je u toku glasanja bilo prisutna 171.

Srbija je, moralni pobednik, s obzirom na činjenicu da je za rezoluciju o Srebrenici glasala 43.5 odsto zemalja članica.

Trebalo bi reći da je Mađarska jedina zemlja u regionu, ali i članica EU, koja je glasala protiv Rezolucije. Iz regiona, sve države su glasale za, a od EU bilo je uzdržanih, ali svega tri države.

Protiv rezolucije glasale su i Rusija, Belorusija, Kina, Komoros, Antigva, Sirija, Kuba, Kongo, Severna Koreja Dominika, Eritreja, Esvatini, Grenada, Mali, Nauru, Nikaragva, Sao Tome i Principe i Srbija.

Među uzdržanim zemljama bile su, između ostalih Grčka, Kipar, Kazahstan, Maldivi, Meksiko, UAE, Vijetnam i mnoge druge. Među zemljama koje nisu glasale, a koje su pre procesa rekle da su protiv rezolucije su Azerbejdžan i Venecuela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

.

Komentari (19)

Loading
Voja

26.05.2024 09:41

Senad ima još jednu tešku nedelju. Od velikog trijumfa mora sada da kuka nad tragičnim ishodom glasanja u UN.

Protos

26.05.2024 09:42

Senade, prijatelju, vidiš da ne ide protiv Srbije. Nego skidaj dedinu ikonu sa tavana, vrati se njegovoj veri i počni da se krstiš sa tri prsta. Ponovo ćeš biti na pravoj strani istorije.

Bron

26.05.2024 09:43

Čim u Sarajevu nije bilo slavlja, jasno je kako su oni zadovolni ovim glasanjem u UN. Inače ovo je možda najveća pohvala Vučiću kada Senad ovako jauče nakon celog cirkusa.

Olivera

26.05.2024 09:49

Hadžifejzović je inače veoma oštar, i apsolutno je u pravu. Kako god oni brojali, što nikom nije jasno, Vučić je pobedio u ovoj borbi.