VULINA SAM ZAMOLIO DA NE KORISTI AGRUMENTACIJU O POREKLU ANALENE BERBOK! Vučić istakao: Moramo da se ponašamo odgovorno!

Autor:

Vesti

24.05.2024

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić otkrio da je Aleksandru Vulinu skrenuo pažnju na komentarisanje Analene Berbok.

VULINA SAM ZAMOLIO DA NE KORISTI AGRUMENTACIJU O POREKLU ANALENE BERBOK! Vučić istakao: Moramo da se ponašamo odgovorno!

Foto: Printscreen/TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da smo se suočili sa predlogom Nemačke koji je ta zemlja najsnažnije gurala.

- Mi smo se suočili sa predlogom Nemačke koji je ta zemlja najsnažnije gurala, i Analena Berbok, nema nikakve sumnje, direktno protiv vitalnih interesa srpskog naroda. Zamolio sam večeras Vulina da ne koristi argumentaciju koju je koristio u vezi sa njenim poreklom. Nemački mediji imaju pravo da rade šta hoće, mi moramo da se ponašamo odgovorno - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao i da je protiv nas bio kolektivni Zapad.

- Gurali su tu rezoluciju, suočili smo se sa najtežom temom. Protiv nas je to kao savršena oluja. Protiv nas je bio ceo kolektivni Zapad, cela EU, pa onda druge zapadne zemlje, Švajcarska, Norveška, San Marino, Lihtenštajni... I imali ste Ameriku, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, kosponzore koje su primoravali, a neki su se i sami javljali, Čile, i druge zemlje. Očekivali su da će to biti jedinstveno doneto. Računali su da ako je Rusija imala sedam glasova, da bi mi imali osam protiv, i do 40 uzdržanih. Računali su da je to rutinski, i da će time pobediti Rusiju - govori on i dodaje da su nas potcenili, što je naša sreća:

- Stvarni odnos je bio 84 prema 107. Zašto 107 a ne 106, reći ću vam. Uveli su Ekvador. Dakle, od 191 koji su imali pravo glasa, 107 nije glasalo za. 84 su podržale. To je 43,5 odsto članica UN koje su glasale za. Tu ima i trikova, nameštali su da ne ide u Savet bezbednosti. Išli su da se to obeležava kao kulturni događaj, a ne političko pitanje. A tema je takva da niko neće da bude protiv, sem naših najvećih prijatelja. Poput Kine, neretko zaboravim i Belorusiju. Za braću iz Minska se podrazumeva da su sa nama. Posebno se zahvaljujem i Viktoru Orbanu, pokazao je da je premijer bratskog naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
Joca

26.05.2024 10:53

Cigo da komentariše nečije poreklo, svašta.