VUČIĆU SPREMAJU STRAŠNU OSVETU! Moćni neće oprostiti našem šefu države otpor u Njujorku i moralnu pobedu Srbije!

Autor:

Vesti

25.05.2024

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I do sada su ga napadali i pokušavali da ruše, ubuduće će to biti još brutalnije

VUČIĆU SPREMAJU STRAŠNU OSVETU! Moćni neće oprostiti našem šefu države otpor u Njujorku i moralnu pobedu Srbije!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Ja sam večeras završio ovde karijeru. Nikada mi ovo neće oprostiti, ovo je bio ekser u sanduk. Uradio sam sve za našu Srbiju. Oni su uradili sve da nas ponize. Mi smo je vinuli u visine. Ne mogu kažem da smo mi pobedili, jer su takve procedure, ali svakome je jasno kakav je stvarni rezultat.

Ovom jakom i kristalno jasnom porukom iz Njujorka predsednik Srbije Aleksandar Vučić na najbolji mogući način opisao je šta ga čeka narednih dana, sedmica, meseci i godina. Veliki, moćni, rekli bismo i bahati, ne opraštaju kad neko odbije da pred njima pogne glavu i pristane da bude ponižen. Kako Republika saznaje, zapadne sile Vučiću spremaju strašnu osvetu zbog otpora koji je Srbija, na čelu s njim, pružila sramnoj rezoluciji o navodnom genocidu u Srebrenici. Ipak, kao što im je odoleo sada, verujemo punog srca da će tako biti i nadalje.

Ovo je samo deo prljave strategije

1. Preko Aljbina Kurtija pojačaće se pritisak na Srbe na Kosmetu

2. Pokušaji gašenja Republike Srpske na svaki mogući način
3. Dodatno aktiviranje NVO sektora u Srbiji i regionu u kampanji protiv Vučića
4. Maksimalno podizanje tenzija pred izbore 2. juna
5. Konstruisanje lažnih afera i sipanje izmišljenih optužbi protiv vlasti
6. Intenziviranje napada na Vučićeve bliske saradnike i članove porodice
7. Plasiranje lažnih informacija preko odabranih medija
8. Puna aktivnost starih znanaca, lobista Prištine, Sarajeva i Zagreba na zapadu, poput Danijela Servera, Florijana Bibera, Edvarda P. Džozefa...
9. Rezolucija o Srebrenici biće iskorišćena za pun pritisak na Srbiju, Srpsku i sve Srbe u regionu
10. Dodatno dizanje tenzija u Crnoj Gori

NACRTAO METU

Uglavnom, svi smo svedočili herojskom otporu male Srbije velikim silama u Ujedinjenim nacijama. To će, bez ikakve sumnje, ostati upamćeno u istoriji. Međutim, ključna figura tog otpora predsednik Srbije Aleksandar Vučić sam sebi je tim činom nacrtao metu na čelo. Metu koju će iz svog raspoloživog oružja (nadajmo se samo politički, a ne i doslovno, kao u slučaju slovačkog premijera Roberta Fica) gađati oni koji su zamislili da rezoluciju o Srebrenici usvoje bez protivljenja. Na nas, očigledno, nisu računali...

Kako za naš portal kažu sagovornici iz bezbednosnih struktura i diplomatskih izvora, predsednik Vučić, Srbi (gde god živeli) i Srbija u narednom periodu biće suočeni s pokušajima odmazde za fijasko zapadnih sila u Njujorku.

- Biće tu svega i svačega, od daljih brutalnih pritisaka na Srbe na Kosovu i Metohiji preko bukvalnog davljenja Republike Srpske, gušenja srpskog narativa u Crnoj Gori i rušenja Vučića iznutra do izmišljanja afera o ljudima koji su mu bliski i napada na članove njegove porodice i njega lično. To je recept koji smo videli mnogo puta, srećom bezuspešan, ali će sada sve doslovno dobiti brzinu centrifuge. Ne sumnjam, međutim, da šef države ima snage, volje i iskustva da se svemu tome suprotstavi - objašnjava jedan od naših sagovornika i nastavlja:

- Mnogo su se puta zubi napadača polomili o poverenje koje narod ima u Aleksandra Vučića. Ako misle da je slučajno što on ima 60 odsto podrške među biračima, što znači među narodom, grdno se varaju. Ako mene pitate, još mnogo će vode proteći svim rekama dok ne budu makar blizu toga da Vučiću pomrse konce. Šta su uostalom očekivali, da im na tacni preda Kosovo, Srpsku i da pristane da Srbija bude njihov vazal i slepo, kao neki drugi, radi na svoju štetu, a za njihove interese. E grdno su se prevarili.

Da li je i ovo slučajno: U Čačku grafiti "Smrt izdajniku Vučiću"

Da li je i ovo slučajno i da li je slučajno usledilo dan posle velikog poraza zapadnih sila u Generalnoj skupštini UN?

Na fasadi Ekonomske škole u Čačku osvanuo je grafit u kome se preti smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i gradonačelniku Čačka Milunu Todoroviću. Na grafitu je ispisano: "Smrt izdajnicima Vučiću i Milunu!"
Grafit je tokom prepodneva prekrečen, a iz policije navode da su obavešteni o ispisanom grafitu. Obavešteno je i nadležno tužilaštvo, a policija radi na rasvetljavanju svih okolnosti

ovog događaja.
Inače, u noći između četvrtka i petka je razbijeno i staklo na prozoru i ulaznim vratima u prostorije Srpske napredne stranke na gradskom šetalištu u Čačku.

GLAVNE ZVEZDE

Pomenimo i to da nije slučajna nezabeležena kampanja mržnje usmerena prema Vučiću, za koju su iskorišćeni atentat na slovačkog premijera Roberta Fica i pogibija iranskog predsednika Raisija. U raznim komentarima povodom ovih događaja poručivano je Vučiću da je ovo proba za njega, da je on sledeći, da će nama u Srbiji zbog njega izjavljivati uskoro saučešće i slično. Istu terminologiju koristio je i deo opozicionara u Srbiji, a oni su, nimalo slučajno, prethodnih dana bili glavne zvezde tajkunskih medija. Sve to, kada se sabere dva i dva, ima svoj cilj i rezon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Milan

25.05.2024 09:39

Ova moralna pobeda u Njujorku je dokaz snage i hrabrosti Aleksandra Vučića kao lidera.

Milana

25.05.2024 09:39

Vučić je uspeo da iznese stavove Srbije i da pridobije podršku i simpatije velikog dela međunarodne zajednice, to bi se moglo smatrati uspehom, bez obzira što su neke zemlje glasale za.

Siniša

25.05.2024 09:39

Srbija može da računa na predsednika koji je posvećen zaštiti nacionalnih interesa bez obzira na pritiske.