FAJT SAVE I ĐILASA! Haos u opoziciji: Sve pršti do uvreda i prozivki između dvojice nekadašnjih saboraca!

Autor:

Vesti

22.05.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manojlović optužio lidera SSP da je kriv za cirkus na Vračaru, ovaj mu uzvratio da radi za Vučića.

FAJT SAVE I ĐILASA! Haos u opoziciji: Sve pršti do uvreda i prozivki između dvojice nekadašnjih saboraca!

Foto: ST/N.PANČIĆ, E-stock

Dojučerašnji politički saborci, Savo Manojlović i Dragan Đilas, započeli su oštar sukob, optužujući se međusobno za fantomske birače i obaranje izborne liste. Iako su do skoro bili na istoj strani i zajedno radili isključivo u jednom cilju, a to je rušenje Aleksandra Vučića, sada je pukla tikva između njih.

FANTOMI

Naime, lider Pokreta Kreni-promeni optužio je predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, da je kriv za obaranje njegove liste na Vračaru.

- Mediji su objavili na da je Crta oborila izbornu listu Kreni-promeni na Vračaru. Kontaktirali smo predstavnike Crte povodom ove vesti. Crta se ne bavi kontrolom na opštinskom nivou, iako se njihov advokat nalazi na listi saradnika. Iza obaranja liste stoji Dragan Đilas. SNS komisija će navodno vratiti izbornu listu Kreni-promeni. Planiraju da nam pojedu izbornu listu, tako što će nam Đilas obarati izbornu listu, a Vučić je vraćati - napisao je Manojlović na Tviteru, a zatim pozvao svoje glasače da glasaju za opozicione liste na Vračaru.

Dragan Đilas, predsednik Stranke Sloboda i pravda Manojloviću nije ostao dužan, pa ga je pored optužbi da je na izbornoj listi imao fantomske birače, optužio i da je "čovek službe".

Barac: Bogaćenje jedini motiv

Srđan Barac, analitičar iz Centra za društvenu stabilnost kaže da je ovo možda najbolja slika za birače, nakon koje mogu jasno da vide kako bi sve izgledalo da neko od njih osvoji vlast.

- Još jednom je u potpunosti ogoljena politika Dragana Đilasa i jasno se vidi da je jedini njegov motiv za bavljenje politikom lično pozicioniranje i borba za sopstveno bogaćenje - navodi naš sagovornik i dodaje:

- Birači nakon ovoga jednostavno mogu da zaključe kako bi izgledalo kada bi oni osvojili vlast.

ULOGA ADVOKATA

- Govore mi upućeni da je Savo ispostava službe. Do danas nisam verovao u to. Ali kada vidim da laže na isti način kao i Vučić i njegovi tabloidi, kada me bestidno, bez ikakvih dokaza, optuži da sam srušio njegovu listu na Vračaru i još kaže da ima informacije da će Vučić da je vrati, onda priča dobija smisao. Ne znam advokata Tupanjca koji se žalio sudu, nikad ga u životu nisam video. Ali znam da lista Kreni-promeni na Vračaru ima 230 potpisa manje od zakonskog minimuma, da ima dva fantomska kandidata za odbornike koji su menjali prebivalište, kao i da doktor pravnih nauka nije ispoštovao zakonom predviđen odnos žena i muškaraca na listi - napisao je Đilas, optužujući Manojlovića da su mu službe dale nalog da ga ruše.

Napustila listu jer joj ništa nije jasno

Ana Grubin Mihajlovski se, podsetimo, javno ogradila i povukla sa liste Save Manojlovića, zbog, kako je navela, pravnih propusta.

- Jedna od dve osobe zbog koje je navodno oborena lista Kreni-promeni sam ja. Odazvala sam se na poziv za listu u znak podrške jednoj poptuno novoj građanskoj inicijativi. To je bio moj način da dam šansu nekim novim ljudima i podršku onda kada im je potrebna, a sve iz mnogobrojnih razloga o kojima sam vama ovde pisala godinama unazad. Nakon cirkusa u javnosti, u vezi sa listama, ja sam 18. maja pismenim putem obavestila pokret da povlačim svoje ime sa lista kao i podršku bilo kojoj političkoj opiciji, iz prostog razloga: ako ja ne mogu posle ovog cirkusa da shvatim ko je ovde u pravu, ko je ispravan, a ko pokvaren, sigurno da ne mogu da objasnim to bilo kojoj drugoj osobi - navela je ona, poručivši da nije njena dužnost bila da se bavi novim zakonom, već je to radila pravna služba koja je za to zadužena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading