"IZUZETNO SAM POTRESEN"! Vučić o atentatu na Roberta Fica: On je snažan lider, nadam se da će mu to pomoći!

Autor:

Vesti

16.05.2024

13:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić se nalazi u Kotoru

"IZUZETNO SAM POTRESEN"! Vučić o atentatu na Roberta Fica: On je snažan lider, nadam se da će mu to pomoći!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas boravi u Kotoru, gde se održava samit lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije.

On se nakon samita i niza razgovora obratio medijima i građanima osvrnuvši se tom prilikom i na atentat na premijera Slovačke Roberta Fica.

- Osim uobičajenog, želim da kažem da sam izuzetno potresen. Verujem da ću u danima pred nama dobiti dozvolu da ga posetim. Nadam se da će sve ovo da prevaziđe, on je borac, snažan lider u mentalnom smislu. Verujem da će mu to pomoći - istakao je u obraćanju Vučić. 

Podsećamo, on se i juče, odmah nakon atentata, obratio na mreži X.

"Šokiran sam atentatom na Roberta Fica, velikog prijatelja Srbije i mog lično. Dragi prijatelju molim se za tebe i za tvoje zdravlje", objavio je predsednik Vučić na društvenoj mreži X.

Podsećamo, Robert Fico ranjen je juče u mestu Handlova koje se nalazi 150 kilometara od glavnog grada Bratislave. Prema informacijama, premijer Slovačke je upucan sa više hitaca u grudi i stomak. On je helikopterom hitno prevezen u bolnicu i, prema pisanju slovačkih medija, njegovo stanje je veoma teško. Vlada Slovačke saopštila je da je Ficov život u opasnosti. 

Prema najnovijim informacijama, on je sada stabilno, ali ga očekuje još jedna operacija.

Napadač je uhapšen na licu mesta i navodno je 71-godišnji Juraj Cintula, poznati slovački pisac. Na saslušanju, atentator je rekao da je pucao u premijera jer se nije slagao sa politikom vlade.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Ilija

16.05.2024 14:39

Naš prijatelj će uspešno preskočiti i ovu prepreku.

Gaga

16.05.2024 14:52

Svako ko je iole normalan juče se potresao zbog atentata na premijera Slovačke.

Niko

16.05.2024 14:53

Nadajmo se svi Ficovom oporavku.

Semper Fi

16.05.2024 14:58

Strašna stvar se dogodila slovačkom premijeru i ovo je opomena za sve. Malo fali da neki slomljen mozak zagrižen mržnjom napravi tragediju. Posebno što je ovaj kreten u Slovačkoj izgleda inspirisao neke slične ludake ovde u Srbiji.