NOVA SE OPET NALUPETALA! Optužili Vučića da "krije" da je Zelenska došla u Beograd, a on sve JAVNO OBJAVLJIVAO! (FOTO)

Autor:

Vesti

15.05.2024

11:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaki sastanak bio maskimalno transparentan.

NOVA SE OPET NALUPETALA! Optužili Vučića da "krije" da je Zelenska došla u Beograd, a on sve JAVNO OBJAVLJIVAO! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP,ATA Images

Olena Zelenska, supruga predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, boravila je u dvodnevnoj poseti Srbiji. Sa njom je u delegaciji bio i ministar spoljnih poslova ove zemlje Dmitro Kuleba.

Međutim, medijima u vlasništvu Dragana Šolaka ponestalo je ideja za napade na sopstvenu državu i predsednika iste, pa su sada smislili da je Aleksandar Vučić pokušao da "sakrije" Zelensku.

- Pokušaj zvaničnika Srbije da što više prikriju posetu ukrajinske prve dame Olene Zelenske i šefa diplomatije Dmitra Kulebe predstavlja jasan signal da je Beograd pokušao da ne upada u oči Moskvi - zapažanje je Šolakove Nove.

Kako je izgledalo "prikrivanje" Olene Zelenske

Dakle, da je u pitanju nonsens govori nekoliko javnih pojavljivanja prve dame Ukrajine, koje je u medijima propraćeno sa velikom pažnjom.

  • Obilazak Biblioteke grada Beograda u društvu supruge predsednika Srbije Tamare Vučić

U prisustvu suprugа predsednika Srbije i Ukrajine, u Rektoratu Univerziteta u Beogradu potpisan je sporazum o naučnoj, obrazovnoj i kulturnoj saradnji između beogradskog univerziteta i Narodnog univerziteta u Kijevu "Taras Ševčenko".

Foto: Tanjug/AP

Tamara Vučić i Olena Zelenska
  • Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić zajedno sa suprugom predsednika Ukrajine Olenom Zelenski obišla je Centar za mlade u Beogradu (CEZAM)

Foto: Tanjug/AP

Tamara Vučić i Olena Zelenska
  • Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je prvu damu Ukrajine Olenu Zelensku, u ponedeljak 13. maja 2024.godine u 16.00 časova. Sastanak je bio u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Aleksandar Vučić i Olena Zelenska

"Skrivanje" Kulebe

Takođe, ista je situacija i kada je u pitanju skrivanje najvažnijeg čoveka ukrajisnke diplomatije.

  • Sastanak premijera Miloša Vučevića sa Dmitrom Kulebom
  • Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sastala se sa Dmitrom Kulebom
  • Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je s ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom o unapređenju bilateralnih odnosa, kao i o evropskom putu dveju zemalja

Vučić o poseti Zelenske i Kulebe

I povrh svega, "prikrivanje", kako to Nova zove, objavljeno je u gotovo svim medijima, ali i na Instagram profilu predsednika Vučića koji u ovom trenutku prati 211 hiljada pratilaca širom celog sveta.

 

 

- A šta vi u stvari hoćete od mene? Od svog predsednika? Šta u stvari želite od mene? Da ne razgovaram sa zemljom od 40 miliona stanovnika, koja nikad ništa nažao Srbiji nije uradila, koja nije priznala Kosovo. A pritom imam zadatak i obavezu koju ste mi vi dali. Da ih molim da ne budu na drugoj strani povodom Saveta Evrope u Strazburu ili gde god. I da ne budu protiv nas i u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija - rekao je Vučić o ovoj poseti.

A Novoj smeta što u Beogradu nema ukrajisnkih zastavica. Pametnom dosta!

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Milan

15.05.2024 11:31

Još jedna u nizu laži koje je jako lako demantovati.

Бовари

15.05.2024 11:32

Читао сам да су почели са причом да се крије посета жене Зеленског, а онда дошла најава да је прима Вучић. Буквално су заплакали.

Мiraš

15.05.2024 11:32

Спорови око извештавања и “лупетања” медија могу бити прилика за разматрање важности веродостојности и објективности у новинарству, као и за подстицање дијалога о медијској етици и одговорности.

Đorđije

15.05.2024 11:33

Јавно објављивање информација од стране председника Вучића о посети Зеленске је доказ транспарентности и отворености власти према грађанима и медијима.