"NISAM NI AMERIČKI, NI RUSKI PLAĆENIK..."! Vučić o tome što je ugostio Olenu Zelensku: "DA LI HOĆETE DA NE RAZGOVARAM SA ZEMLJOM, KOJA NAM NIŠTA NAŽAO NIJE UČINILA!?"

Autor:

Vesti

13.05.2024

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

A šta vi u stvari hoćete od mene? Od svog predsednika? Šta u stvari želite od mene? Da ne razgovaram sa zemljom od 40 miliona stanovnika, koja nikad ništa nažao Srbiji nije uradila, koja nije priznala Kosovo, rekao je Vučić.

"NISAM NI AMERIČKI, NI RUSKI PLAĆENIK..."! Vučić o tome što je ugostio Olenu Zelensku: "DA LI HOĆETE DA NE RAZGOVARAM SA ZEMLJOM, KOJA NAM NIŠTA NAŽAO NIJE UČINILA!?"

Foto: F.S./ATAImages

Nisam ni ruski plaćenik, ni evropski, ni američki, radim samo za Srbiju i borim se za Srbiju, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle pisanja pojedinih opozicionih medija da je "beskičmenjak" zato što je u Beogradu primio suprugu predsednika Ukrajine Olenu Zelenski.

Vučić je, odgovarajući na novinarsko pitanje, da to prokomentariše rekao da je teško da odgovori i upitao je šta žele od njega kao predsednika.

- Pre tri dana u ovoj zemlji je bio predsednik Narodne Republike Kine, Si Đinpinga. Ti isti su pisali - Vučić kuva žabu kako bi obavestio narod da Srbija neće da bude na evropskom putu. I to su im bili glavni naslovi. Ja sam ćutao iz pristojnosti, reč nisam rekao. Ugostio sam našeg dragog gosta iz Kine, ćutao, bavio se državnim pitanjima, državnim stvarima. Molio sam za fabrike da dođu u Srbiju, molio da uposlimo ljude i borio se za svoju zemlju - rekao je Vučić.

On je dodao da su danas u Beogradu bili ministar spoljnih poslova Ukrajine i Olena Zelenski.

- A šta vi u stvari hoćete od mene? Od svog predsednika? Šta u stvari želite od mene? Da ne razgovaram sa zemljom od 40 miliona stanovnika, koja nikad ništa nažao Srbiji nije uradila, koja nije priznala Kosovo. A pritom imam zadatak i obavezu koju ste mi vi dali. Da ih molim da ne budu na drugoj strani povodom Saveta Evrope u Strazburu ili gde god. I da ne budu protiv nas i u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija - rekao je Vučić.

On je dodao da je sa njima danas razgovarao o ekonomskom forumu koji treba da se organizuje u Beogradu, kao i kako da se privuku ukrajinski biznismeni i obrnuto.

- Šta je u tome loše? Zbog toga nemam kičmu? A sutra kad budem govorio ili prekosutra o tome, i to na ruskom jeziku, kako se vrši revizija istorijskih činjenica... Sad neću moći zbog Njujorka, pa ću to da ostavim, trebalo je 15-og, jer su tad završene borbe. Hoćete tad da mi kažete da sam ruski plaćenik? - upitao je Vučić.

Poručio je potom da nije ni ruski plaćenik, ni evropski, ni američki.

- Radim samo za Srbiju. I borim se za Srbiju. I to što sad govorim, govorim u polumagnovenju, jer su mi misli već u Njujorku. Hteo sam da govorim i o Beogradu, da se zahvalim Evropskoj investicionoj banci, Evropskoj banci za obnovu i razvoj... - naveo je Vučić. Vučić je kazao i da neće pustiti da u Njujorku Srbija bude bez odgovora. "Znam ja da mi njih ne možemo da pobedimo. Ali ću im otežati toliko da će ih biti sramota. I da se ja dodvoravam nekome koga ću da primim i kad ću da primim? Ne pada mi na pamet -  rekao je Vučić. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Zora

13.05.2024 19:09

Vučić je nebrojeno puta dokazao da vodi suverenu politiku i da se bori za interese svoje zemlje i svog naroda.

Damir

13.05.2024 19:13

Vucic se bori samo za svoju zemlju!

Ljilja

13.05.2024 19:17

Jedini na političkoj sceni ko ne liže jaja nikom je Vučić!!!! Čoveka interesuje samo njegov narod i njegova zemlja!! Ne boji se nikog!!!! Više sile za njega ne postoje!!!

Boba

13.05.2024 19:18

Srbi su ponosan narod i necemo dozvoliti da od nas prave nesto sto nismo...