"ZATVORENA SU VRATA MOGA DOMA, NE DAJU MI DA UĐEM U NJEGA": Oglasio se patrijarh Porfirije posle zabrane da uđe na KiM

Autor:

Vesti

14.05.2024

07:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako su zatvorili vrata Pećke patrijaršije za srpskog patrijarha, sigurno je da ne mogu zatvoriti našu ljubav i naše dobre namere, sigurno je da je za nas, najviše na Kosovu i Metohiji, nebo otvoreno i ono će otvoriti sva vrata koje je zlo zatvorilo, kaže patrijarh.

"ZATVORENA SU VRATA MOGA DOMA, NE DAJU MI DA UĐEM U NJEGA": Oglasio se patrijarh Porfirije posle zabrane da uđe na KiM

Foto: Tanjug/MARKO ĐOKOVIĆ

Nakon odluke prištinskih vlasti da se patrijarhu Porfiriju zabrani ulazak na KiM oglasio se i poglavar Srpske pravoslavne crkve na svom Instagram nalogu.

"Sva vrata ovog sveta su otvorena za mene, kao što su i naša vrata otvorena za sve, samo su vrata moga doma, Pećke Patrijaršije, zatvorena i ne daju mi da u njega uđem.

Kao Patrijarh srpski, kao građanin i kao vernik znam i poručujem da će ta vrata, pre ili kasnije, otvoriti sam Bog. Oni koji su zatvorili vrata doma molitve, čine zlo najpre sebi, a potom i svim ljudima, oni su zatvorili vrata za svako dobro, blagoslov i sreću. Kada patrijarhu srpskom ovako uskraćuju slobodu kretanja, šta li se tek dešava sa Srbima koji žive u getima.

Ja im poručujem da izdrže jer ko izdrži do kraja taj će se spasiti. Ako su zatvorili vrata Pećke patrijaršije za srpskog patrijarha, sigurno je da ne mogu zatvoriti našu ljubav i naše dobre namere, sigurno je da je za nas, najviše na Kosovu i Metohiji, nebo otvoreno i ono će otvoriti sva vrata koje je zlo zatvorilo".

U ime Rijaseta Islamske zajednice Srbije muftija Abdulah Numan osudio je odluku privremenih instutucija u Prištini da zabrane sprskom patrijarhu Porfiriju ulazak na KiM.

"Srbijanski Mešihat ispred Rijaseta Islamske zajednice Srbije osuđuje neislamski nečovečni postupak privremenih Kosovskih vlasti kojim je sprečen Patrijarh SPC g. Porfirije da poseti svoje savernike i sunarodnike na KiM. Takvo ponašanje je nedopustivo i ne doprinosi međuljudskim i međususedskim odnosima koje na Uzvišeni Bog zapoveda svima", stoji u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading