PRIMENIO SAM GANDIJEVSKE METODE! Šapić o napadu na nasipu: Sve sam dozvolio, ali neću dozvoliti da mi zabrane da se krećem: ČITAV TAJ SKUP JE BIO PROVOKACIJA

Autor:

Vesti

11.05.2024

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podsetimo, kada se konferencija završila, oni su opkolili gradonačelnika, nisu mu dozvolili da prođe i tada je Šapić jednom od njih uzeo telefon i bacio ga na zemlju.

PRIMENIO SAM GANDIJEVSKE METODE! Šapić o napadu na nasipu: Sve sam dozvolio, ali neću dozvoliti da mi zabrane da se krećem:  ČITAV TAJ SKUP JE BIO PROVOKACIJA

Foto: Printscreen/Republika

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je, gostujući na Informer televiziji, govorio o incidentu koji se u četvrtak desio na Savskom nasipu.

Takozvani aktivisti, među kojima je bio i osvedočeni narkoman Petar Đurić, poznatiji kao "Ćale, ovo je za tebe", konstantno su opstuirali konferenciju za medije Aleksandra Šapića.

Kada se konferencija završila, oni su opkolili gradonačelnika, nisu mu dozvolili da prođe i tada je Šapić jednom od njih uzeo telefon i bacio ga na zemlju.

- Najpre moram da kaže da ne postoji tolerantniji i demokratskiji političar na ovim prostorima od mene. Moje konferencije su uvek bile otvorene za sve novinare. Ne postoji političar u Srbiji koji dozvoljava ovo što ja dozvoljavam. Mislim da je važno da konstatujemo činjenice. Oni koji prate moje konferencije znaju da se ovakve stvari redovno dešavaju, da me redovno provociraju i opstuiraju - rekao je Šapić i potom se osvrnuo na situaciju sa savskog nasipa.

- Da, bacio sam mu telefon, da ne bih njega bacio. Primenio sam gandijevske metode. Ta ista osoba me nije pustila da prođem. Snimali su me svi živi. Izveštavanje dela medija da sam ja bacio telefon jer su me nešto pitali je apsolutna laž. Zaletali su se, prilazili mi, opstruirali. Onog momenta kad su me sprečili da se krećem, desilo se šta se desilo - istakao je gradonačelnik Beograda.

On je istakao da su mu ti takozvani aktivisti u nekoliko navrata dolazili ispred kuće.

- Meni su dva ili tri puta ti "splavari" dolazili na kuću, delili letke da se u određeno vreme dođe ispred moje kuće. Osudili su me, jedan deo medija, kako sam se usudio da branim svoju kuću. Tad sam im rekao, kažem im i sad, da ću uvek braniti svoju kuću, porodicu, prijatelje... Jer onaj koji nije spreman da brani svoj prag, sutra neće braniti ni svoj narod. To je ljudski, hrišćanski, zatim je srpski, a onda je i muški - rekao je Šapić.

Gradonačenik je naglasio i da se sa Petrom Đurićem jednom sreo na parkingu ispred svoje kuće.

- Ponavljam, ne postoji nijedan političar koji je ovoliko tolerantan. Meni je samo važno da se uvek kaže istina. Sa tom istinom ko me prihvati, neka me prihvati, ko ne želi, ne mora. Ja sam Petru Đuriću, kada sam ga sreo na parkingu ispred moje kuće, kada smo bili sami, rekao da mi više ne dolazi na kuću, on je otrčao u policiju da se žali - istakao je potpredsednik SNS.

On naglašava da nema nameru da se izvinjava ljudima koji nisu želeli da ga puste da prođe posle konferencije.

- Primenio sam gandijevski metod, jer je telefon najmanje što je u tom momentu moglo da strada. Za sve postoji jedna granica, što se mene tiče, ona je ovde bila pređena. Čovek mi nije dao da prođem. Posle sam saznao da je to neki snimatelj sa N1. Ukoliko sam nekoga uvredio, ja mu se izvinjavam. Ali da se izvinjavam ovim ljudima... Ako nekome smena ova vrsta mog ponašanja, jer kada to promenim ja više nisam ljudsko biće, već ameba i tako ne mogu da živim - rekao je Šapić i dodao:

- Čitav taj skup je bio provokacija. Mi nismo mogli da počnemo obraćanje, svakih minut, dva sam ih molio da se smire. Oni su posle tog čoveka intervjuisali kao građanskog aktivistu - zaključio je Šapić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading