URNEBES! MILAN ST. PROTIĆ DA BUDE PREDSEDNIK! Opozicionari traže kandidate preko TVITERA

Autor:

Vesti

22.04.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesna Pešić se setila davno zaboravljenog političara, a ideju podržali Šolakovi mediji

URNEBES! MILAN ST. PROTIĆ DA BUDE PREDSEDNIK! Opozicionari traže kandidate preko TVITERA

Foto: Tanjug Dimitrije Goll, mcb, printscreen

Kako opozicija zamišlja bavljenje politikom možda najbolje svedoči poslednji primer - traže kandidate za izbore na društvenim mrežama! I to ne čak ni nova lica, svežu krv! Ne, oni su obrnuli igricu, pa sad, u skladu s pravilima Evropske unije, recikliraju - izvlače stare kadrove iz naftalina.


PRIMIO SE NA IDEJU

Tako je opozicionarka iz građanskog bloka Vesna Pešić predložila na Tviteru Milana St. Protića, bivšeg ambasadora, za predsedničkog kandidata! Nije trebalo mnogo, a mediji u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, konkretno Danas, napravili su od ovoga temu. Pozvali su St. Protića za komentar, koji, da sve bude smehotresnije, ovu ideju ne odbacuje.


- Ali mislim da to u ovom trenutku nije realno zato što su predsednički izbori tek 2027, a šta će se dotad dogoditi sa Srbijom i sa mnom, u ovom trenutku je nemoguće predvideti. Mislim da je preuranjeno da se o tome govori. Kad dođe vreme i kad se okolnosti budu složile kako treba, možda bi to mogla da bude tema. Ali u ovom trenutku to samo zvuči kao reč pohvale i ohrabrenja za mene - rekao je sagovornik Danasa.
Međutim, šolakovci su otišli korak dalje, pa su Protića pitali da li bi se latio da bude kandidat za gradonačelnika Beograda. Čoveka koji je možda u istoriji imao najkraći mandat na toj funkciji posle petooktobarskih promena. U fotelji prvog čoveka prestonice bio je oko tri meseca - posle 5. oktobra 2000, do februara 2001.


- To sam već bio i znam kako to izgleda. Tog se posla više ne bih hvatao. A i ovo za predsedničke izbore je više u domenu onoga što Amerikanci kažu višful tinking nego realnosti - naveo je Protić.


ZBUNJIVANJE BIRAČA


Politički analitičar Darko Obradović kaže da za najviše političke funkcije kandidate treba da ponude političke stranke, da na takav način pruže garancije da stoje iza svoje politike, a da mi sada imamo potpuno suprotnu situaciju.
- Poraz jedne politike nastupa kada prestane mogućnost da kandidujete kadrove iz svojih redova, već ih izvikujete po društvenim mrežama, a to sve u potpunosti zbunjuje birače i članstvo - naveo je Obradović.


Vesna oplela po Đilasu


Inače, Vesna Pešić, nekadašnja predsednica Građanskog saveza Srbije i ambasadorka u Meksiku i odavno je u političkoj penziji, izgleda da je rešila da se ponovo aktivira, pa je preko svog naloga oštro osudila ideju o bojkotu.
- Meni Đilas neće određivati da li ću izaći na izbore, dosta mi je njegovih bojkota. Borba je dugotrajna i uvek ću u njoj učestvovati dok sam živa - napisala je Pešićeva.


Skandal s kandidatom za gradonačelnika


Opozicija, koja ide toliko daleko da traži zaklinjanje članstva da nikad neće sarađivati sa SNS, imala je ozbiljan gaf na nedavno održanim beogradskim izborima, kada je predložila za kandidata za gradonačelnika Vladimira Obradovića, čoveka koji je bio ni manje ni više nego državni službenik.
Obradović je, naime, radio kao savetnik kod Nenada Popovića, ministra za tehnologiju u Vladi. I sam je to kasnije potvrdio, pravdajući se da je ušao u Nemanjinu 11 kao "stručnjak".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (30)

Loading
Perica

22.04.2024 07:44

Pored Djilasa niko im ne treba jer on bi pokrao ovu drzavu dok bi trepnuli. Opozicija pokusava na razne nacine da skine Vucica sa trona ali ne ide im nesto za rukom, pre ce sami sebe da uniste.

Aleksandar

22.04.2024 23:16

@Perica - Ako Gos. Koja je veceras na sednici skupstine izrazila zelju dase ova "Vlast" skine evo ja cu se zrtvovati kao patriota i pravi Beogradjanin zrtvovati za pomoc Gos Predsednici parlamenta skinuti javno tako da ako joj to fali zrtvovacu se. Zivela srbija Zamolio bih vas da ovo objavite, ta protivnici pljuju i po mojoj familiji koji su dali zivote u drugom svetskom ratu moja majka je otisla u partizane sa 13 god. I sin moje sestre lezi na lescu bio je u Pristini i albanski teroristi su ga granatirali iako nije isao da ratuje nego je sluzio normalni vojni rok. Pitao bi Lazica, Cuftu, Arsica, Jovanovica francuza, Jeremica, i gospodina kanarinca koji uvek nosi zutu majicu i izigrava dvorsku ludu i da prica gluposti njegov pradeda i deda su se borili za Srbiju a on bi daje proda za vrecu cekina. Svi vi u parlamentu ste prestavnici naroda pa onda radite za dobro svog naroda a ne protiv njih a ne da mislite samo o svonoj dobiti i lagodnom zivotu.

Ika

22.04.2024 07:46

On je ološ od čoveka koji je ponizio sve naše hrabre borce 1999 godine koji su ratovali protiv NATO agresora .

Sava

22.04.2024 07:52

Prljava kampanja se vodi non stop svakog dana