HRVATI PROTERALI SRPSKOG MINISTRA IZ JASENOVCA: Milićević: Samo sam hteo da položim cveće! Ali ovo je njihov odnos prema genocidu!

Autor:

Vesti

15.04.2024

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pet policijskih automobila sprečilo je minstra Đorđa Milićevića da sa saradnicima upali sveću žrtvama ustaškog logora

HRVATI PROTERALI SRPSKOG MINISTRA IZ JASENOVCA: Milićević: Samo sam hteo da položim cveće! Ali ovo je njihov odnos prema genocidu!

Foto: Ministarstvo bez portfelja za dijasporu

Ministar bez portfelja zadužen za oblast dijaspore Đorđe Milićević bukvalno je proteran iz Jasenovca, gde je juče otišao sa saradnicima da položi cveće i upale sveću.

Milićeviću je hrvatski policijski službenik naredio da on i njegovi saradnici odmah napuste Jasenovac. U razgovoru za Republiku, ministar iz redova SPS kaže da je bio službeno na tom prostoru- u mesnoj zajednici Paklenica, koja pripada Novskoj, i da je sa našim narodom razgovorao o tome kako Srbija može da im pomogne. 

Foto: Ministarstvo bez portfelja za dijasporu

Ministra su sprečili da obiđe Jasenovac

- Nakon razgovora sa meštanima, rukovodstvom mesne zajednice, krećemo u memorijalni centar Jasenovac kombijem kojim inače putuem po regionu. Potpuno je logično da neko ko je Srbin, nacionalista, ne mislim tu niša loše, to je čovek koji voli svo državu, da izrazi pijetet prema žrtvama u Jasenovcu. Dolazimo do memorijalnog centra, pre toga nisam primetio da sam štićeno lice, kako oni kažu, jer kad je neko štićeno lice podrazumeva se policijska pratnja. Kad smo došli u memorijalni centar, pet policijskih automobila je pojavilo, jedan je prišao i rekao da ne možemo da pristupimo - rekao je Milićević i dodao:

Foto: Ministarstvo bez portfelja za dijasporu

Ministra su sprečili da obiđe Jasenovac

- Rekao sam im da hićemo da pristupimo kao građani, da je to obaveza svakog Srbina, da ne vršimo politizaciju, na šta sam dobio odgovor da je to naredba. Na moje pitanje: "Čija?", rekli su mi da je s vrha. Kad sam ponovo pitao sa kog vrha- MUP ili..., hrvatski policijac mi je rekao: "Da li MUP ili vanjski poslovi, ne znam...". Pitao sam da izađem da prošetam, ali mi nisu dozvilili ni da stanem na travu. 

Foto: Ministarstvo bez portfelja za dijasporu

Milićević je vraćen sa saradnicima

Milićević kaže da su u ovome ogleda njihov odnos prema genocidu.

 

 

- To je njihov odnos prema genocidu, prema svima nama koji smo krivi samo zašto što smo Srbi. Moj cilj je bio da odam počast, jer je tu uništen čitav narod... Rekli su mi da moram da sednem u auto i odmah se vratim na prelaz Bajakovo, te da je moja poseta završena - navodi Milićević. 

Kako ne koristi službeni auto, rotaciju, kombijem putuje po regionu, ministar kaže da mu izgleda kao da je sve bilo isplanirano da bi se pokazalo jednom zvaničniku Srbije da ni on ne može, pored predsednika države Aleksandra Vučića, koji je želeo iz privatnih razloga, da dođe. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading