KAD JE VUČIĆ OVO PRIČAO, POČELA JE MEDIJSKA HAJKA! Tramp progovorio o mogućnosti rata: Ono što se dešava sa Izraelom...

Autor:

Vesti

13.04.2024

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tramp upozorava na mogućnost svetskog rata

KAD JE VUČIĆ OVO PRIČAO, POČELA JE MEDIJSKA HAJKA! Tramp progovorio o mogućnosti rata: Ono što se dešava sa Izraelom...

Foto: Tanjug/AP


Bivši predsednik SAD Donald Tramp izneo je zabrinjavajuće prognoze o mogućem izbijanju svetskog rata, ističući mogući sukob između Izraela i Hamasa kao potencijalni okidač. Tramp je na konferenciji za novinare u Palm Biču izrazio svoje nezadovoljstvo i kritikovao predsednika Džozefa Bajdena, ističući da bi rat između Rusije i Ukrajine takođe mogao da eskalira u globalni sukob. Ove tvrdnje podsećaju na upozorenja koja je ranije iznosio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upozorenje Vučića

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, takođe je više puta upozoravao na mogućnost velikih svetskih sukoba i naglašavao značaj jačanja vojske radi zaštite zemlje. Vučić je istakao da je snažna vojska od suštinskog značaja za očuvanje države, posebno u današnjim geopolitičkim uslovima. Ova upozorenja Vučića nailazila su na različite reakcije, od podrške do kritika, kako u domaćim medijima tako i u međunarodnoj zajednici.

Reakcije na Trampove izjave

Trampove izjave su izazvale različite reakcije u medijima, pri čemu su neki istakli ozbiljnost njegovih upozorenja, dok su drugi to tumačili kao "širenje panike". Takođe, istaknuta je i politika jačanja vojske koju zagovara Vučić, uz naglašavanje mirnodopskih težnji Srbije.

Medijska hajka na jačanje Vojske Srbije

Ojačavanje Vojske Srbije nailazilo je na negativne reakcije u pojedinim medijima, posebno u susednoj Hrvatskoj, gde je takav potez izazivao polemike i kritike. Ovo pitanje nije samo izazvalo reakcije u susedstvu, već je bilo predmetom rasprave i unutar političke opozicije u Srbiji.

Kroz ovaj tekst, istaknute su zabrinjavajuće prognoze Donalda Trampa o mogućem svetskom ratu, paralelno sa upozorenjima koje je ranije iznosio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, o značaju jačanja vojske u današnjim globalnim okolnostima. Takođe, istaknute su reakcije na ovo pitanje u medijima, kako u domaćim tako i u međunarodnim krugovima.

(Informer)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (17)

Loading
Bojan

13.04.2024 20:21

"Očigledno je da postoji dvostruki standard u medijima. Kad Vučić iznese nešto, odmah počinje medijska hajka, dok se Trampove izjave nekritički prenose."

Jovana

13.04.2024 20:21

Vučić prati situaciju u svetu i dobro je informisan, zato i mnogo toga uradi unapred i pripremi Srbiju.

Anja

13.04.2024 20:22

Srbija jaca svoju odbrambenu moc iskljucivo kao garanciju za stabilnost i mir.

marija

13.04.2024 20:22

samo da ne bude rata.