GIK USVOJIO OPŠTA AKTA NEOPHODNA ZA SPROVOĐENJE IZBORA U BEOGRADU: Raspisani za 2. jun!

Autor:

Vesti

12.04.2024

23:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradska izborna komisija je danas donela važnu odluku koja se tiče narednih izbora za Skupštinu grada Beograda.

GIK USVOJIO OPŠTA AKTA NEOPHODNA ZA SPROVOĐENJE IZBORA U BEOGRADU: Raspisani za 2. jun!

Foto: BEOINFO

Gradska izborna komisija je danas održala treću sednicu na kojoj je usvojila sva opšta akta neophodna za sprovođenje izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, raspisanih za 2. jun 2024. godine. Prethodno su usvojeni zapisnici sa 1. i 2. sednice Gradske izborne komisije, saopštio je Beoinfo. 

Gradska izborna komisija je danas donela važnu odluku koja se tiče narednih izbora za Skupštinu grada Beograda. Ovaj događaj je od velikog značaja za političku scenu prestonice, jer će građani imati priliku da izaberu svoje predstavnike za lokalni parlament.

Na današnjoj sednici, Gradska izborna komisija usvojila je sva neophodna opšta akta koja će biti ključna za sprovođenje izbora. Ovo je važan korak u pripremi izbornog procesa, jer se time obezbeđuje da će izbori biti sprovedeni u skladu sa propisima i standardima demokratskih izbora.

Pre usvajanja aktuelnih akata, Gradska izborna komisija je razmatrala zapisnike sa prethodnih sednica. Ovo je deo uobičajene procedure koja osigurava transparentnost i pridržavanje propisanih pravila u radu komisije. Važno je naglasiti da su sve odluke donete u skladu sa zakonskim regulativama.

Ovaj događaj je takođe i podsetnik na važnost učešća građana u političkom životu lokalne zajednice. Izbori su prilika da građani ostvare svoje demokratsko pravo i utiču na budućnost svoje lokalne zajednice. Svi punoletni građani Beograda će imati priliku da glasaju za kandidate koji će ih predstavljati u Skupštini grada Beograda.

Očekuje se da će predstojeći izbori za odbornike Skupštine grada Beograda biti tema brojnih političkih rasprava i kampanja u narednom periodu. Sa raspisivanjem izbora, politička scena u Beogradu ulazi u novu fazu u kojoj će se definisati budući politički kurs grada. Svi politički akteri će imati priliku da predstave svoje programe i ideje građanima, a oni će na kraju odlučiti ko će ih najbolje zastupati u lokalnom parlamentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading