"VIHOR" GRUVA IZ SVIH ORUŽJA! Združena taktička vežba jedinica kopnene vojske!

Autor:

Vesti

12.04.2024

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oklopne jedinice i pešadija pokazale visok nivo obučenosti i spremnosti za odbranu od agresora

"VIHOR" GRUVA IZ SVIH ORUŽJA! Združena taktička vežba jedinica kopnene vojske!

Foto: mod.gov.rs

U okviru aktivne faze združene taktičke vežbe "Vihor 2024", jedinice Kopnene vojske realizuju intenzivne vežbovne aktivnosti na stalnim i privremenim poligonima Vojske Srbije, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Angažovane kopnene snage Vojske Srbije su prethodno izvršile marševanje do vežbovnih prostorija, uz premeštanje komandnih mesta i vatrenih položaja, realizujući pritom taktičke zadatke u pokretu - stoji u saopštenju.

Foto: mod.gov.rs

Taktička vežba ''Vihor 2024''

šta je sve angažovano

- tenkovi
- borbena vozila pešadije
- oklopna borbena vozila
- protivoklopni sistemi
- minobacači
- automatski bacači granta

Dodaje se da je tokom ovog dela vežbe u fokusu realizacija kombinovane obuke i gađanja iz naoružanja pešadije i oklopnih jedinica, u pripremi za združena taktička uvežbavanja i taktičke vežbe s bojevim gađanjima, koja ih u nastavku očekuju.

- U četvrtak je na poligonima Pešter, Pasuljanske livade i Međa dejstvovano iz tenkova, borbenih vozila pešadije, novouvedenih oklopnih borbenih vozila, protivoklopnih sistema, minobacača, automatskih bacača granata i različitog streljačkog naoružanja. U vežbovne aktivnosti je uključen i deo rezervnog sastava Vojske Srbije, a podršku borbenim jedinicama pružaju pripadnici opštih i logističkih službi, koji obezbeđuju neprekidnost veze, transport, ishranu, popunu ubojnim sredstvima, zdravstvenu zaštitu i ispravnost sredstava ratne tehnike - saopštilo je ministarstvo.

Foto: mod.gov.rs

Jedinica Kopnene vojske

Saradnja, zaštita i podrška

Na ovoj vežbi koja se realizuje do 21. aprila učestvuju operativni kapaciteti kopnene i vazduhoplovne komponente Vojske Srbije, a cilj je dalje unapređenje obučenosti i osposobljenosti komandi i jedinica za pripremu i izvođenje borbenih operacija, za organizovanje sadejstva, saradnje i zaštite snaga, kao i za kontrolu teritorije i logističku podršku snaga u zoni operacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading