"UPOZNAO SAM AMBASADORA KINE SA LICEMERNIM INICIJATIVAMA U GENERALNOJ SKUPŠTINI UN"! Vučić se sastao sa ambasadorom Kine! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.04.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahvalan na čvrstoj i nepokolebljivoj podršci Kine našoj zemlji u globalnim forumima, istakao je Vučić.

"UPOZNAO SAM AMBASADORA KINE SA LICEMERNIM INICIJATIVAMA U GENERALNOJ SKUPŠTINI UN"! Vučić se sastao sa ambasadorom Kine! (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Narodne Republike Kine Li Mingom.

Sa ambasadorom Mingom o pitanjima od ključnog značaja i izazovima koji čekaju Srbiju na međunarodnom planu u predstojećem periodu.


Upoznao sam ambasadora Kine sa licemernim inicijativama u Generalnoj skupštini UN, protiv celokupnog srpskog naroda i tražio sam podršku Kine u borbi za istinu.

Zahvalan na čvrstoj i nepokolebljivoj podršci Kine našoj zemlji u globalnim forumima, istakao sam da Srbija u ovim nelakim vremenima ceni principijelna partnerstva i čelično prijateljstvo koje se pokazalo na delima u najtežim trenucima po naš narod i državu.

Zamolio sam ambasadora Minga da prenese srdačne pozdrave predsedniku Si Đinpingu, koji je svojim ličnim angažovanjem doprineo ogromnom napretku naše zemlje
- napisao je predsednik Vučič na Instagramu. 

 

 

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je i ministarku spoljnih poslova i regionalnih integracija Republike Gane Širli Ajorkor Bočvej.

- Sadržajan i prijateljski razgovor sa ministarkom Širli Ajorkor Bočvej @ghanamfa o svim temama od značaja za naše bilateralne i ekonomske odnose. Detaljno sam upoznao uvaženu sagovornicu sa aktuelnim izazovima sa kojima se Srbija susreće na međunarodnom planu, kao i sa koracima koje će naša zemlja preduzeti kako bi odbranila svoje državne i nacionalne interese.


Razmenili smo mišljenja i o razvoju gobalne geopolitičke situacije i mestu naših zemalja u novom kontekstu bezbednosnih i diplomatskih izazova.

Zahvalio sam na podršci Gane teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao da je u današnjim vremenima, više nego ikada, neophodno da se sve zemlje vrate principima Povelje Ujedinjenih nacija i načelima međunarodnog prava, kao jedine osnove na kojoj treba graditi međusobno poverenje i poštovanje u odnosima među državama.

Zamolio sam uvaženu ministarku @ayorkorbotchwey_ da prenese srdačne pozdrave predsedniku Nanu Akufo-Adou, iskrenom prijatelju naše zemlje, čija poseta Srbiji je dala novi zamah našim tradicionalno dobrim odnosima, na koje smo ponosni - napisao je Vučić na Instagramu. 

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (34)

Loading
Luka

12.04.2024 12:53

Divno prijateljstvo sa Kinom treba da negujemo

Deus

12.04.2024 12:54

Kina je pouzdan partner Srbiji i verujem da ce Vucic uspeti da sa nama prijateljskim zemljama odbrani interese srpskog naroda.

Ivan

12.04.2024 12:54

Sa Kinom imamo odlicnu saradnju.

Lazar

12.04.2024 12:54

Uvek treba da cenimo prijateljstvo koje imamo sa Kinom