POTPIS NA UGOVOR ZA DVA MESECA! Postignut dogovor o RAFALIMA!

Autor:

Vesti

09.04.2024

16:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veoma sam srećan zbog rezultata tih razgovora, srećan zbog toga što smo mogli da na otvoren i konkretan način razgovaramo o svim vidovima saradnje sa jednom od najvažnijih zemalja u svetu, rekao je Vučić o razgovoru sa Makronom.

POTPIS NA UGOVOR ZA DVA MESECA! Postignut dogovor o RAFALIMA!

Foto: Profimedia

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da je sinoć imao veoma dobar razgovor sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom koji je trajao više od tri sata i da su postigli konkretne dogovore po pitanju kupovine borbenih aviona "Rafal" za koje će ugovori biti potpisani u naredna dva meseca.

- Veoma sam srećan zbog rezultata tih razgovora, srećan zbog toga što smo mogli da na otvoren i konkretan način razgovaramo o svim vidovima saradnje sa jednom od najvažnijih zemalja u svetu. I postigli smo čini mi se neke konkretne dogovore i po pitanju kupovine "Rafala", gde očekujem potpisivanje ugovora u naredna dva meseca i uz prisustvo predsednika Francuske, što je višeslojno strahovito značajno za našu zemlju -  rekao je Vučić posle poslovnog Saveta Francuska - Srbija, na kome se sastao sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih preduzetnika - MEDEF International.

Kazao je da je razgovor sa Makronom trajao gotovo do 23.15 časova. Predsednik Vučić je rekao da Srbija trenutno ne može lako da dobije tako sofisticirane "lovce" i takve mašine kao što su Rafali.

- To je prosto strašno važno za nas, ali to otvara i neka druga poglavlja, neke druge prilike za Srbiju u saradnji i sa kompanijom Thales i sa Erbas, posebno u veštačkoj inteligenciji. I verujem da ćemo tu postići nove rezultate u takozvanom mobility sistemu. Za nas je strašno važno da uradimo metro, da radimo pruge, a imamo bar tri kompanije sa kojima razgovaramo onome što se meni smeju, vezano za leteće automobile, tri kompanije iz Francuske sa kojima razgovaramo i pokušaćemo da to na Ekspu sprovedemo u delu i da to ljudi mogu po prvi put u jugoistočnoj Evropi da vide u Beogradu i Srbiji - rekao je Vučić.

Kazao je da je sa Makronom razgovarao i o dolasku novih investitora.

- Mi moramo da radimo mnogo na otpadu, na pretvaranju otpada u najobičnije i prljave deponije, već u to kako da to iskoristimo za stvaranje energije, takođe kako da rešimo pitanje vodosnabdevanja kvaliteta vode, čistoće vode od velikog značaja, što je nešto za što su svi zainteresovani, za prečistače vode za Beograd, do upravljanja tim sistemom kojim, očigledno, nismo umeli da upravljamo u prethodnim godinama, ali i do mnogih drugih stvari za što su zainteresovane francuske kompanije - rekao je Vučić. 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Uros

09.04.2024 16:37

Potpisivanje ugovora o kupovini "Rafala" u naredna dva meseca, uz prisustvo predsednika Francuske, ističe značaj ovog sporazuma za Srbiju i potvrđuje visok nivo političke podrške između dve zemlje.

Milenko

09.04.2024 16:37

Osim vojne saradnje, razgovori su se fokusirali i na potencijalne investicije u infrastrukturne projekte, kao i na rešavanje pitanja otpada i vodosnabdevanja, što ukazuje na širok spektar mogućnosti za ekonomsku saradnju.

Viktor

09.04.2024 16:38

Očekivanja predsednika Vučića da će saradnja sa francuskim kompanijama dovesti do novih investicija i tehnoloških inovacija pokazuju optimizam i veru

Bilja

09.04.2024 16:40

Rezultati razgovora između predsednika Vučića i predsednika Makrona, posebno postignuti dogovori o kupovini borbenih aviona "Rafal", predstavljaju važan korak ka jačanju vojne i ekonomske saradnje između Srbije i Francuske.