VUČIĆ OTKRIO ZAŠTO JE TRAŽENO PONAVLJANJE BEOGRADSKIH IZBORA: Idu na "holidej", pa nisu tu - Mi smo rekli da je to besmislen razlog!

Autor:

Vesti

29.03.2024

19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio javnosti iz Palate "Srbija".

VUČIĆ OTKRIO ZAŠTO JE TRAŽENO PONAVLJANJE BEOGRADSKIH IZBORA: Idu na "holidej", pa nisu tu - Mi smo rekli da je to besmislen razlog!

Foto: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Palate "Srbija" povodom održavanja izbora i političke situacije u Beogradu. Vučić je istakao da su izbori održani u predviđenom roku, ali da je opozicija zatim tražila ponavljanje beogradskih izbora.

Odlaganje izbora na poslednji mogući datum

Vučić je istakao da su izbori odloženi na poslednji mogući datum - 2. jun, nakon zahteva opozicije da se ide na jesen, suprotno zakonu. On je naglasio da poseduje istraživanja koja pokazuju pad popularnosti opozicije, te da imaju svoje limite u Beogradu.

- Mi smo rekli da naćemo biti lopovi kao neki 2012. godine. Nećemo da krademo, bolje je da čuvamo srpsku demokratiju, pošto je važna za nas. Kao što nismo branili da šetaju do RTS, zbog čega je recimo ranije ubijen Ranko Panić. Onda su rekli da neće da idu brzo na izbore, pošto su videli da su pali. Neće da idu 28. na izbore, pošto idu na "holidej". Spajaju praznike, idu u inostranstvo, pa nisu tu. Mi smo rekli da je to besmislen razlog, i da Beograd mora da radi, da se kupe novi autobusi, milion drugih stvari. Oni su rekli da ne smemo da kvarimo "holidej" - dodaje Vučić.


Ucenjivačka politika opozicije

Predsednik je istakao da opozicija pokušava da ucenjuje vlast, ali je naglasio da neće dozvoliti da bilo šta bude rešeno na silu. Takođe, Vučić je istakao da Beograd prolazi kroz promene i da građani ne podržavaju politiku koju zastupa opozicija.

- Onda su tražili da se ide na jesen, suprotno zakonu. Imam ja to istraživanje NDI ispred sebe. Imam više istraživanja, i po svakom su pali. Oni imaju svoje limite u Beogradu. Misle da je dovoljno da vode antisrpsku politiku, pa će dobiti Beograd. Beograd se promenio, čak im je lakše da dobiju izbore i negde drugde. Neće ljudi njihovu politiku u Beogradu, i vrlo su limitirani. I pošto znaju to, opet hoće da ucenjuju. Nećete na silu ništa dobiti - poručuje predsednik.


Značaj srpske demokratije

Vučić je istakao značaj srpske demokratije i naglasio da je važno da se očuva integritet izbornog procesa. Takođe je istakao da je važno da se Beograd razvija i da se unapređuje infrastruktura, te da je kritikovao opoziciju zbog spajanja praznika i "holidej" kao razloga za odugovlačenje izbora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da će vlast nastaviti da se bori za integritet izbornog procesa i da neće dozvoliti da opozicija ucenjuje vlast. Takođe je naglasio da Beograd prolazi kroz promene i da građani podržavaju politiku koju vodi vlast.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (31)

Loading
Zlatko

29.03.2024 19:10

Ima dovoljno vremena za kampanju,da se obave sve potrebne izborne radnje do juna tako da nepostoji razlog da se odlože izbori

Veki

29.03.2024 19:23

Uzas, od kojih para idu na odmor jel ih to Kurti finansira

IvanaR

29.03.2024 19:59

Članovi opozicije žele odlaganje izbora jer znaju da će biti poraženi ponovo. Treba da shvate da odlaganjem izbora neće ostvariti bolji izborni rezultat.

Vanja

29.03.2024 20:42

Svim lesinarima iz opozicije treba jasno staviti do znanja da nisu pozeljni