VUČIĆ O POVRATKU SRPSKIH VOJNIH SNAGA NA KOSOVO: "Povratak vojske i policije je prema rezoluciji 1244"

Autor:

Vesti

29.03.2024

18:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je istakao da ne postoji mogućnost za bezbedni povratak Srba, a pomenuo je i povrtak srpskih snaga na KiM.

VUČIĆ O POVRATKU SRPSKIH VOJNIH SNAGA NA KOSOVO: "Povratak vojske i policije je prema rezoluciji 1244"

Foto: Pink


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas održao govor iz Palate Srbija, ističući da ne postoji mogućnost za bezbedan povratak Srba na Kosovo i Metohiju. Osim toga, Vučić je pomenuo i povratak srpskih snaga na KiM, naglašavajući da je to predviđeno rezolucijom UN 1244.


Vučić je istakao da se priča o nesmetanom povratku izbeglih lica prema rezoluciji UN 1244, kao i o povratku srpskih vojnika policajaca. On je naglasio da je shvatio da mnogima smeta ideja o povratku srpskih vojnika, iako je to predviđeno navedenom rezolucijom.

"Svim vojnicima je dozvoljeno, od hrvatskih i crnogorskih, do turskih, američkih i nemačkih, svima je dozvoljeno, samo bi Srbi smetali", rekao je Vučić.



Predsednik Srbije je takođe istakao da embargo na srpsku robu traje već devet meseci, pri čemu se krše sve norme, a niko o tome ne govori. On je istakao da kada su postavili kamere na administrativni prelaz, dobili su 12 dopisa zapadnih sila, koje su pitale zašto su kamere postavljene. Vučić je naglasio da postavljanje kamera ima za cilj sprečavanje lažiranja događaja na prelazu.

- Za njih je to apsolutno neprihvatljivo. Embargo na srpsku robu traje već devet meseci. Krše sve, mesecima, a više niko ništa i ne govori. A kada smo mi postavili kamere na administrativni prelaz, dobili smo 12 dopisa zapadnih sila, koje pitaju šta će nam kamere. Pa da ne možete da lažete da se dogodilo nešto što nije. Nema nijedan propis koji nama to zabranjuje - rekao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (21)

Loading
Istina

29.03.2024 18:54

Naša vojska svakako mora da bude spremna da reaguje ukoliko dođe do otvorenog sukoba našeg naroda sa OVK.

Nraj

29.03.2024 18:55

Rezolucija 1244 je garant da su Kosovo i Metohija Srbija.

Bubi

29.03.2024 19:28

Srbija je uvek poštovala Rezoluciju 1244 ali dobro znamo svi ko nije!

Novica

29.03.2024 20:32

Radimo i podižemo našu dražavu u svakom pogledu vojska je naša snaga