VUČIĆ O PONAŠANJU CRNOGORSKE MINISTARKE: Sva se ustreptala, sram ih bilo - brže bolje otrčali u Prištinu da se izvinjavaju

Autor:

Vesti

29.03.2024

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nepravilnosti u glasanju i teror nad Srbima

VUČIĆ O PONAŠANJU CRNOGORSKE MINISTARKE: Sva se ustreptala, sram ih bilo - brže bolje otrčali u Prištinu da se izvinjavaju

Foto: Pink


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u svom obraćanju javnosti iz Palate "Srbija" izneo je ozbiljne optužbe u vezi sa glasanjem za opoziv i situacijom na Kosovu. Prema Vučićevim rečima, za glasanje za opoziv potrebno je 50 odsto plus 1 glasač, ali je istakao da su uslovi za to praktično nemogući. On je istakao da je birački spisak povećan za 834 glasača, što budi sumnju u regularnost procesa.

Takođe, predsednik je skrenuo pažnju na situaciju na Kosovu, posebno ističući teror nad Srbima nakon događaja u Banjskoj. Prema njegovim rečima, čak 12 odsto Srba je napustilo svoja ognjišta usled ovih događaja, što predstavlja zastrašujuću statistiku i ukazuje na ozbiljnu krizu sa kojom se suočavaju Srbi na Kosovu.

- Ali je birački spisak povećan za 834 glasača. Zašto? Samo da ovi uslovi ne mogu da se ispune. Glasanje putem pošte, što je dozvoljeno svuda u svetu, je nemoguće po odlukama Prištine, zato što se prihvata jedino glas iz zemalja koje su priznale tzv. Kosovo. Jedino možda iz Crne Gore da glasaju. Video sam i ovu ministarku danas, Gorčević, sva je ustreptala. Sram ih bilo. Moraju valjda tako da se ponašaju što je jedna časna žena Maja Vukićević, odbila da glasa za Kosovo u Savetu Evrope, pa su brže bolje otišli u Prištinu da se izvinjavaju - rekao je predsednik.


Jedna od ključnih tačaka Vučićevog obraćanja jeste problem glasanja putem pošte. On je istakao da, iako je ova praksa dozvoljena širom sveta, ona je nemoguća po odlukama Prištine. Naime, Priština prihvata jedino glasove iz zemalja koje su priznale tzv. Kosovo, što znači da je otežano ili čak nemoguće sprovesti glasanje putem pošte za Srbe van tih zemalja. Ova situacija dodatno komplikuje proces glasanja i stvara sumnje u regularnost izbora.

Reakcija na izjavu ministarke i primer časne žene Maje Vukićević

U svom obraćanju, predsednik Vučić je takođe komentarisao izjavu ministarke Gorčević, primetivši da je delovala ustreptalo. Iz njegovih reči moglo se zaključiti da je izrazio neodobravanje prema njenom ponašanju u vezi sa datom situacijom. Takođe, Vučić je istakao primer časne žene Maje Vukićević, koja je odbila da glasa za Kosovo u Savetu Evrope. Ovaj primer je predstavljen kao pozitivan primer časti i principijelnosti, koji je istaknut u kontrastu prema ponašanju drugih aktera u političkom životu.


BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Jana

29.03.2024 19:07

Crnogorska ministarka je pokazala kakav je necovek....sramota.

Drago

29.03.2024 19:48

E stvarno si car Vučiću. Od srca ti želim da uspeš u borbi za Kosovo i Metohiju za naš narod i našu Srbiju zarad svih nas. Uz tebe smo. Živeće Srbija.

Ina

29.03.2024 20:11

To Srbija nije zasluzila od naseg bratskog naroda..ali neka ovaj narod sve pamti.

Jeca

29.03.2024 20:18

Sramota od crnogorske ministarke, mi to nismo zaslužili.