VUČIĆ OŠTRO ODGOVORIO NA ZAHTEVE ZA UKIDANJE DINARA: 'Hoće da prodaju Nacionalnu štedionicu strancima!'

Autor:

Vesti

29.03.2024

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritisci u Briselu

VUČIĆ OŠTRO ODGOVORIO NA ZAHTEVE ZA UKIDANJE DINARA: 'Hoće da prodaju Nacionalnu štedionicu strancima!'

Foto: Pink

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, nedavno je izneo svoje nezadovoljstvo pritiscima koji se vrše na Srbiju u Briselu po pitanju ukidanja dinara. Istakao je da je reč o pokušaju da se ekspoziture Nacionalne štedionice prodaju strancima, što je naišlo na oštar odgovor predsednika. Vučić je jasno istakao da Srbija neće prihvatiti ukidanje dinara i naglasio da se oseća prevarenim od strane onih koji su ga prethodno obmanjivali.

- Hoće da prodamo ekspoziture Nacionalne štedionice strancima. Da li ste vi ozbiljni? Oni jednostavno nisu normalni. Možete da se smejete, oni svi zajedno nisu normalni! Ni usput ni nikako nećemo prihvatiti ukidanje dinara. Nemojte više da nas tapšete po ramenu, dosta ste nas lagali i obmanjivali - ističe Vučić.


Progon Srba


Predsednik je takođe upozorio na temeljno organizovan progon Srba, istakavši da se oseća organizovano ćutanje na ovu temu. On je naveo niz incidenata, uključujući pucnjave, nelegalne patrole, eksproprijacije, otimanje imovine Srpske pravoslavne crkve, kao i preoravanje srpskih sakralnih objekata radi izgradnje komunikacija između stranih objekata. Takođe je istakao kršenje propisa kroz uklanjanje ćiriličnih tabli, naglašavajući ozbiljnost situacije.

- Od pucnjava, nelegalnih patrola, nelegalnih eksproprijacija, otimanje imovine SPC, čime narušavaju specijalne zaštitne zone. Preoravanja srpskih sakralnih objekata, da grade komunikacije između svojih idiotskih objekata. Uklanjanje ćiliričnih tabli, čime krše i svoje sopstvene propise - nabrojao je on.

Ovim izjavama, predsednik Vučić je dao jazan signal da Srbija neće pristati na pritiske i da će se odlučno boriti za svoj suverenitet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (34)

Loading
Mikica

29.03.2024 18:43

Vucicev odgovor je adekvatan u ovakvim okolnostima

Oromeo

29.03.2024 18:50

Ludilo koje je uhvatilo zapad zbog lošeg razvoja situacije u Ukrajini preliva se na nas. Zato i dolaze sa ovako suludim idejama i svakakvim drugim budalaštinama.

Jana

29.03.2024 19:01

Vucic dobro zna sta se krije iza motiva Pristinske vlasti.

Tamara

29.03.2024 19:02

Mikica 29.03.2024 18:43 Vucicev odgovor je adekvatan u ovakvim okolnostima