VUČIĆ IZNEO ISTINU O DORI BAKOJANI: Tri dana pre glasanja promenila mišljenje u korist Kurtija!

Autor:

Vesti

29.03.2024

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić o odnosu sa Prištinom i Savetom Evrope

VUČIĆ IZNEO ISTINU O DORI BAKOJANI: Tri dana pre glasanja promenila mišljenje u korist Kurtija!

Foto: Pink


U nedavnom obraćanju javnosti, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je svoje stavove o odnosima sa Prištinom i pitanju članstva u Savetu Evrope. Vučić je istakao da je Zapad propisao ključne obaveze za Prištinu, naglašavajući da su predstavnici Zapada jasno istakli da je formiranje ZSO (Zajednice srpskih opština) prva suštinska prioritetna obaveza za Prištinu. Uz napomenu da Srbija nema obavezu u vezi sa ovim pitanjem, predsednik je istakao da je ključno da se Priština pridržava dogovora.

- Kaznili su Prištinu time što hoće da ih puste u Savet Evrope. Nemojmo da smetnemo sa uma da govorimo o ključnoj stvari, koje je Zapad propisao. Rekli su nam od prvog razgovora, imam beleške i veoma su precizne, kada smo pričali sa Eskobarom, Lajčakom, Pletnerom i Bonom, četiri puta su rekli da u tzv. sikvensingu, prva suštinska prioritetna obaveza Prištine jeste formiranje ZSO. U lice su to rekli, u više navrata, da Srbija nema nikakvu obavezu, već Priština mora da formira ZSO - kazao je Vučić.


Reakcija na promenu mišljenja Dore Bakojani

Jedna od tačaka koju je Aleksandar Vučić istakao u svom obraćanju jeste i promena mišljenja Dore Bakojani, koja je tri dana pre glasanja promenila svoje mišljenje o ključnim pitanjima za Srbiju. Vučić je izrazio razočaranje time što se Bakojani naglo pokajala zbog svoje prethodne čvrste podrške Srbiji, nazvavši to "sramotom". Ova promena mišljenja jasno je pokazala promenjivost stavova i interesa u političkim krugovima.

- Pisali ovde da štiti interese Srbije. Sramota... A onda se setila da nije važna ZSO, eksproprijacija... Sudsku odluku su nadležne institucije odbijale da primene, onu o eksproprijaciji. I onda je Kurti naložio da se primeni odluka katastra. Čist dokaz da prava Srba i SPC zavise od volje Kurtija i njegovih nalogodavaca - rekao je on.



Uticaj Kurtija na prava Srba i SPC

Predsednik Vučić je takođe istakao da sudsku odluku nadležne institucije nisu primenjivale, posebno kada je reč o pitanju eksproprijacije, navodeći da je Kurti naložio primenu odluke katastra. Ovo je, prema rečima Vučića, jasan dokaz da prava Srba i Srpske pravoslavne crkve zavise od volje Kurtija i njegovih nalogodavaca. Ova tvrdnja baca svetlo na kompleksnost političke situacije na Kosovu i Metohiji i naglašava važnost stabilnosti i zaštite prava svih zajednica u regionu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (35)

Loading
Mina

29.03.2024 18:39

Sramota da je bude ona je ocigledno placena roba.

Nina

29.03.2024 18:46

Promenila mišljenje zato što se slični brane.Bruka!!!

Polikrono

29.03.2024 18:49

Sve je jasno i šta se dogodilo i zašto je tako. Ja samo verujem da ćemo imati odgovor, da ne gledamo nemo ovo flagrantno kršenje svih mogućih standarda.

zivka2306

29.03.2024 18:53

Ništa novo za očekivati od braće! Uvek su nas izdali, nažalost! Srbija ide napred i bez njih!