"BIĆE TEŠKO, NAJTEŽE DO SADA"! Vučić se oglasio: Nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati!

Autor:

Vesti

26.03.2024

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama, istakao je predsednik.

"BIĆE TEŠKO, NAJTEŽE DO SADA"! Vučić se oglasio: Nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio srpskom narodu putem Instagrama sa važnom porukom.

Istakao je da su pred Srbijom teški dani i da su u poslednjih 48 sati stigle vesti koje direktno ugrožavaju vitalne nacionalne interese Srbije i Republike Srpske.

Najavio je da će u narednim danima detaljnije obavestiti narod o svim izazovima koji stoje pred zemljom.

Vučić je naglasio da će biti teško, možda i najteže do sada, ali da će se Srbija boriti i pobediti.

Teški dani su pred Srbijom. U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo sve vesti dobili u poslednjih 48 sati… Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese, i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija – istakao je Vučić.

Podsećanja radi, predsednik Aleksandar Vučić će se sutra sastati sa ambasadorima zemalja Kvinte, što obuhvata Sjedinjene Američke Države, Veliku Britaniju, Francusku, Italiju i Nemačku.

Na ovom sastanku prisustvovaće i šef delegacije Evropske unije u Beogradu, kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije.

 

Sastanak će biti održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, sa početkom u 10 časova.

Vučić se sastao juče sa predstavnicima Misije Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji koju je predvodio Donal Makgetigen, nakon čega se oglasio na svom zvaničnom Instagram profilu.

"Izuzetno dobar i sadržajan razgovor sa predstavnicima @the_imf o kapitalnim ulaganjima i finansiranju projekata u okviru investicionih planova vezanih za sveobuhvatni program rasta „Skok u budućnost – Srbija 2027“.

Posebno smo razgovarali o energetskom sektoru, za koji očekujem da u narednim godinama postane jedan od ključnih generatora ubrzanog napretka Srbije, čime ćemo obezbediti energetsku stabilnost zemlje i postaviti temelj za snažan razvoj strateške infrastrukture.

Istakao sam i da je za nas od najvećeg značaja da nastavimo sa trendom snažnog privlačenja stranih direktnih investicija, dok uporedo radimo na podizanju pokazatelja ekonomske stabilnosti, reformama u sistemu javnih finansija, ali i širenju državnog portfolija u smislu oblasti investiranja kao što su napredne tehnologije i veštačka inteligencija, zelene energije i digitalizacija.

Naglasio sam da država brojnim odgovornim merama fiskalne politike adresira problem inflacije, kao i da očekujem da će nova Vlada Srbije nastaviti da radi na smanjenju inflatornih pritisaka", napisano je u opisu fotografija sa sastanka. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading