NEDELJU DANA PRE BOMBARDOVANJA DESILO SE NEŠTO ČUDNO! Dušica s Kosmeta to tada nije razumela, ali kad je vratila film...

Autor:

Vesti

25.03.2024

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najsnažnijih utisaka Dušice Stamenković jeste nestanak svih albanske dece iz škole nedelju dana pre bombardovanja.

NEDELJU DANA PRE BOMBARDOVANJA DESILO SE NEŠTO ČUDNO! Dušica s Kosmeta to tada nije razumela, ali kad je vratila film...

Foto: Profimedia

Dušica Stamenković, rođena u Devet Jugovića kod Prištine, deli  svoja sećanja na vreme NATO agresije i ratnog perioda. Sa tugom u glasu, opisuje kako je njen život dramatično promenjen tokom tih teških godina.

Misteriozan nestanak dece

Jedan od najsnažnijih utisaka Dušice Stamenković jeste nestanak svih albanske dece iz škole nedelju dana pre bombardovanja. Ova čudna pojava ostavila je dubok trag u sećanjima stanovnika tog kraja, stvarajući misterioznu atmosferu pre početka rata.

 

 


Porodična pomirenja usred haosa rata

Dušica se seća da je tokom rata njen otac uspeo da se pomiri sa svojim bratom, sa kojim nije razgovarao godinama. Ovo neočekivano pomirenje predstavlja svetlu tačku u tamnim vremenima rata, pokazujući da čak i usred haosa i straha, ljudi mogu pronaći put ka miru i pomirenju.

Životna drama tokom bombardovanja

Dušica opisuje dramatičan trenutak kada je bomba pala blizu njene bake, koja je samo pukom srećom preživela. Ova scena donosi uvid u strahote koje su civili pretrpeli tokom bombardovanja, ostavljajući trajne traume i sećanja na teška vremena.

Povratak kući i šokantni prizori

Nakon završetka rata, Dušica se sa porodicom vratila u Devet Jugovića, samo da bi zatekla šokantne prizore. Škola u kojoj je pohađala nastavu je uništena, a njen dom je potpuno nestao. Albanci su čak koristili školske prostorije na neprimerene načine, ostavljajući za sobom jezive slike razaranja i zloupotrebe prostora.

 

 

 

 


Dušica Stamenković danas živi u Mladenovcu sa svojom decom, noseći sa sobom sećanja na ratna vremena. Iako su ti periodi obeleženi traumama i gubicima, Dušica ističe da se trudi da se fokusira na lepe uspomene i da gaji nadu u bolju budućnost.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading