LICA ZLA! Ovo su krvnici koji su pozdravljali ubijanje srpskih civila tokom NATO bombardovanja SRJ!

Autor:

Vesti

24.03.2024

11:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nacističkim metodama visoki zapadni zvaničnici su te 1999. direktno učestvovali u satanizaciji srpskog naroda, ne hajući za ubijanje dece i civila.

LICA ZLA! Ovo su krvnici koji su pozdravljali ubijanje srpskih civila tokom NATO bombardovanja SRJ!

Foto: Profimedia

Zlo koje se nadvilo nad Srbijom tog 24. marta 1999. imalo je svoje promotere - lica zla.

Visoki zvaničnici najmoćnijih zemalja, kao i funkcioneri NATO saveza, prosto su se utrkivali ko će bolesnije stvari govoriti o Srbima, pravdajući kršenje međunarodnog prava i svih normi tokom vođenja rata. Za njih su civilne žrtve postale kolateralna šteta na koju ne treba obraćati pažnju.

Bio je i veliki broj onih koji su Srbe poredili sa životinjama. Za njih srpska deca nisu bila bitna. Za uništavanje civilnih objekata, poput mostova, medija, bolnica, škola, imali su opravdanje da su sve one bile u službi tadašnjeg predsednika Slobodana Miloševića.

Počeli su da falsifikuju i istorijske činjenice samo da bi prikazali da su Srbi zli, prljavi, ružni, da donose nesreću.

Jednostavno, za njih su Srbi bili narod, koji nije grehota istrebiti. Srbe su poredili s nacistima istovremeno govoreći o kolektivnoj krivici srpskog naroda, što je metoda koju je jedino Hitler primenjivao nad Jevrejima, Romima i pojedinim slovenskim narodima. Njihovi tadašnji govori su u stvari bili kopije svega onog što su govorili Adolf Hitler, Hajnrih Himler, Jozef Gebls, Herman Gering. Oni su u stvari bili otelotvorenje nacističkih zlikovaca samo pola veka kasnije.

Da su to bili zločinci bez ikakve empatije prema životu drugih ljudi, govori i pravdanje ubistava albanskih civila koje su počinili NATO piloti. S osmehom na licu govorili su da su kolonu Albanaca, koji su se prevozili na traktorima, piloti pomešali sa srpskim tenkovima, pa su ih malo zasuli raketama, a njihova opravdanja išla su praćena slikama spaljenih ljudskih tela.

Zlo koje je tada isplivalo na površinu izlazilo je iz njihovih usta, a ovom prilikom podsetićemo samo na neke od njih.

BIL KLINTON

Tadašnji predsednik najmoćnije svetske sile Bil Klinton imao je seks-aferu s Monikom Levinski i, da bi skrenuo pažnju s tog skandala, nije propuštao nijedan dan da se ne pojavi u javnosti s najmorbidnijim pričama o srpskom narodu.

- Srbi sprovode teror i siluju albansku decu - znao je često da izjavi Klinton tih dana.
Izjavljivao je Klinton tad da su Srbi izazvali oba svetska rata i da su odgovorni za milionske žrtve tokom 20. veka.

Republika

Foto: Evan Agostini/Invision/AP

 

Ipak cilj bombardovanja je bio sasvim drugačiji, što su pokazali i nedavno objavljeni razgovori Klintona s tadašnjim premijerom Velike Britanije Tonijem Blerom, u kom se vidi da su obojica za to da Srbima treba zavrnuti šiju, bez obzira na sve. 

MEDLIN OLBRAJT 

Srbi su joj za vreme Drugog svetskog rata spasili život, ali to, kao da je u njenu, tad još detinju, dušu unelo mržnju prema svemu što je srpsko. Olbrajtova je bila najzaslužnija za propast pregovora u Rambujeu obećavši Albancima referendum za tri godine, a Srbima čuveni Aneks B, za koji su i njeni saradnici govorili da je predviđao okupatorski status za Jugoslaviju.

Republika

Foto: printscreen/youtubee

 

Bila je najglasniji zagovornik bombardovanja, a čak su i u SAD bili iznenađeni njenom ratobornošću, pa su agresiju na SRJ nazvali "Medlinin rat". Ni posle odlaska s funkcije nije mogla da sakrije najniža osećanja, pa je u Pragu, promovišući knjigu, antiratnim aktivistima uzviknula:

- Odvratni Srbi!

RIČARD HOLBRUK

Biografija Ričarda Holbruka iz 2019. potvrdila nam je samo jednu stvar, da je ovaj čovek tokom bombardovanja bio dosledan samo u dve stvari, ljubavi prema novcu i mržnji prema Srbima. I on to nije ni krio. Važio je za tvrdog i nepopustljivog pregovarača, ali samo kad su Srbi u pitanju.

Kruna njegove karijere trebalo je da bude sporazum o završetku rata u BiH potpisan u Dejtonu, za koji je očekivao Nobelovu nagradu za mir. Kad je nije dobio, otvorena je kriza na Kosovu i Metohiji, u kojoj je Holbruk pokazao svoj pravi odnos prema Srbima. Uradio je ono što nijedan državni sekretar SAD nije ni pre ni posle njega. Seo je s predstavnicima terorista da pregovara.

Republika

Foto: Profimedia/AFP

 

Naime, kad je izuven u Juniku ćaskao s vođama OVK, 28. juna 1998. ona je još uvek bila na američkoj listi terorističkih organizacija. Kad je bombardovanje počelo, lično je zapretio Slobodanu Miloševiću da će Beograd biti sravljen sa zemljom ukoliko ne pristanemo da povučemo vojsku i policiju iz naše južne pokrajine.

TONI BLER

Tokom poslednje decenije prošlog veka Toni Bler je važio za jednog od glavnih jastrebova kad je Srbija u pitanju. Iz pojedinih svedočenja dešavanja u najvišim zapadnim krugovima baš je Bler bio taj, koji je kod američkog predsednika Klintona uklanjao sve nedoumice da li treba bombardovati Srbiju.

- Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob, to je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva - govorio je tada Bler u stilu velikog engleskog pisca Dž. R. R. Tolkina, autora "Gospodara prstenova". 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, posle četvrt veka, sad je jasno da su verne sluge zlog Saurona on i njegovi saborci iz tih dana, a žrtve su bili svi građani SRJ, bez razlike na nacionalnu pripadnost.

HELMUT KOL

Nema sumnje da je po količini mržnje koju oseća prema srpskom narodu prednjačio nemački kancelar Helmut Kol. Očigledno da čoveku koji je imao najvažniju ulogu u raspadu SFRJ, pomažući Tuđmanovim paravojnim snagama da se naoružaju, a u isto vreme vršeći pritisak na SAD, Rusiju, Britaniju i Francusku da priznaju otcepljenje Slovenije i Hrvatske, to nije bilo dovoljno. Cilj mu je bio isti kao i njegovim prethodnicima iz svetskih ratova "baciti Srbe na kolena da se više nikada ne podignu".

- Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu - otvoreno je govorio Kol, otkrivajući onu najprizemniju mržnju koje bi se valjda i Gebels postideo. 

Ništa manje uvredljive izjave davao je tad i njegov vicekancelar Klaus Kinkel, koji je pre i tokom bombardovanja ukorak pratio šefa.

DŽEJMI ŠEJ

Tadašnji portparol NATO Džejmi Šej potpuno je opravdao poverenje svojih šefova, pokazavši da ima najpoganiji jezik od svih. On nije krio zadovoljstvo zbog bombardovanja SRJ, a fraza "kolateralna šteta" je njegov izum.

- Srbe treba spokojno bombardovati jer će sve brzo zaboraviti. Njihova deca se neće više smejati - samo je jedna od izjava ovog otelotvorenog zla u ljudskom obliku.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Često je znao da citira poznate ličnosti, poput Endija Vorhola, Frenka Sinatre, a najgnusniji mu je bio citat bivšeg predsednika SAD Harija Trumana.

- Hari Truman je rekao: "Ako želite prijatelja u Vašingtonu, kupite psa." Možda to važi za mene i Beograd. Možda je jedini način da imam prijatelja u Beogradu, da nabavim psa.

HAVIJER SOLANA

U vreme bombardovanja Jugoslavije generalni sekretar NATO bio je Španac Havijer Solana. Prve rakete ka našoj zemlji krenule su posle njegove čuvene naredbe:
"Došlo je vreme za akciju!"

Solana je najkontroverzniji gensek u istoriji zapadne Alijanse jer je u prošlosti bio njen žestok protivnik. Napisao je pamflet pod nazivom "50 razloga za odbijanje NATO" i bio je na američkoj listi subverzivnih individua. Kad se Španija priključila NATO, a njegova stranka došla na vlast, on je pokazao svoje satansko lice.

Solana je uticao na reorganizaciju NATO, usvojivši "novi strateški koncept", koji je promenio osnovni odbrambeni karakter organizacije i dozvolio NATO intervenciju u većem broju situacija nego ranije. U skladu s tim napadnuta je Jugoslavija.

ŽAK ŠIRAK

Francuska je te 1999. pljunula na prijateljstvo sa Srbijom, s kojom je bila saveznik u oba svetska rata. Glavnu ulogu u tome imao je tadašnji predsednik Žak Širak.

- Srbi su narod bez zakona i vere! To je narod bez zakona i narod terorista - govorio je Širak bez trunke stida.

Iako se, navodno, protivio tome da se sruše beogradski mostovi na Savi i Dunavu, nijednom se nije usprotivio da i francuski piloti učestvuju u akciji "Milosrdni anđeo" i da iz svojih "miraža" bacaju bombe na srpska sela i gradove. Širak je posle agresije na našu zemlju pokušavao da se opere govoreći da je Jugoslaviji mesto u Evropi, a posle 5. oktobra je bio prvi zapadni državnik koji je posetio Beograd.

PAPA JOVAN PAVLE DRUGI

Karel Vojtila, poznatiji kao papa Jovan Pavle Drugi, nije bio prvi poglavar rimokatoličke crkve koji je pozivao na rat, ali je valjda jedini koji je to učinio u poslednjih 200 godina, i to na pravoslavnu braću po Hristu. Još pre početka agresije na SRJ Vojtila je iz Vatikana jasno poručivao čelnicima NATO:

-Trebalo bi da bombardujete Srbe.

On je bio poštovan u zapadnom svetu kao veliki borac protiv komunizma, međutim, to mu je bio samo paravan da sakrije svoju mržnju prema Rusiji i ruskom narodu, a na Srbe je gledao kao na najodanije saveznike Rusije, što je više puta izjavama tokom sukoba u bivšoj SFRJ potvrđivao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Jovan

24.03.2024 12:26

Papa,Princeza Dijana,Majka Tereza,Margaret Taćer,CNN,i mnogi drugi poticali su nezakoniti rat protiv SFRJ još od 1990 te.Ćitajte POLLITICALY INCORECT NEWS,tu je napisana prava istina,i pogledajte EDUSRBIN YOUTUBE KANAL,video O SRBIMA I ALBANCIMA.