"JOŠ MNOGO TOGA NAS ČEKA DANAS" Vučić iz Brisela: Moramo da razumemo šta se zbiva u svetu i šta je to što nam dolazi

Autor:

Vesti

21.03.2024

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije pitanje šta nam fali danas nego je pitanje šta će da nam nedostaje sutra, rekao je Vučić.

"JOŠ MNOGO TOGA NAS ČEKA DANAS" Vučić iz Brisela: Moramo da razumemo šta se zbiva u svetu i šta je to što nam dolazi

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić učestvuje na prvom Samitu nuklearne energije u Briselu, odakle se obratio medijima.

- Izuzetan dan i u kratkom periodu smo obavili mnogo sastanaka. Još mnogo toga nas čeka danas. Prisustvovali smo prvom Samitu nuklearne energije koji je posle mnogo vremena napravljen. Važno je da je Srbija u tome učestvovala jer mi moramo da razumemo šta je to što se zbiva u svetu i šta je to što nam dolazi, a dolazi nam veštačka inteligencija koja troši i zahteva mnogo više električne energije nego bilo šta drugo. Mi imamo velike probleme u snabdevanju strujom i imaćemo ih tek jer su nam potrebe dramatično rastuće, a to znači da nam industrija brzo raste, a i potrebe stanovništva su takve da su građani navikli na viši standard - rekao je predsednik.

Razgovori sa brojnim zvaničnicima

- Razgovarao sam dugo sa Ursulom, sa Makronom. Dogovorili smo susret u Parizu. Razgovarao sam sa Robertom Ficom, očekujem njegovu posetu. Verujem da smo imali koristan boravak ovde. Dug je dan, ali rekao bih dobar dan. Moraćemo deo naših ljudi da vratimo u zemlju, nemamo znanje. Moraćemo da ih vratimo i da uvezemo ljude. Moraćemo da shvatimo da nema budućnosti bez nuklearne energije. Dug put je pred nama.

O gasovodima

- Nije pitanje šta nam fali danas nego je pitanje šta će da nam nedostaje sutra. Nismo imali gasovode do pre neku godinu, srećan sam što to imamo jer da nismo izgradili ne bi imali struje. Nismo imali gasovod kroz centralnu Srbiju. Moramo mnogo veća skladišta i rezerve nafte da uradimo. Neće biti struje u pola evropskih zemalja ako se ne izgrade mali nuklearni reaktori. Sad moramo da radimo brzo da bi mogli da preživimo. Nećemo da imamo struje, neće da ima niko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (32)

Loading
Kristina

21.03.2024 13:37

Brojni izazovi su pred Srbijom

Sonja

21.03.2024 13:53

Nuklearna energija je vazna za Srbiju!

Robin

21.03.2024 14:10

Dobro je da konačno vidimo velike promene i da se prilagodimo na vreme. Ne da nas uhvati nespremne kao što su pad Berlinskog zida, uspon Kine i slično kada kasnimo deceiju.

Ena

21.03.2024 14:47

Važan sastanak za budućnost Srbije. Ceo svet se menja, pa moramo i mi. Treba što pre krenuti sa izgradnjom nuklearnih elektrana.