NEČUVENO! Zapad pokušava da spreči održavanje sednice SB UN o NATO agresiji 1999. godine!? JAPAN JE ZAKAZAO NA ZAHTEV RUSIJE, ALI...!

Autor:

Vesti

20.03.2024

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef diplomatije Srbije, Ivica Dačić, najavio je da možda neće ni prisustvovati sednici, što ukazuje na ozbiljne pritiske koji se vrše kako bi se sklonio NATO zločin sa dnevnog reda najviše svetske organizacije.

NEČUVENO! Zapad pokušava da spreči održavanje sednice SB UN o NATO agresiji 1999. godine!? JAPAN JE ZAKAZAO NA ZAHTEV RUSIJE, ALI...!

Foto: Tanjug

Zapadne sile, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, čine sve što je u njihovoj moći da spreče održavanje sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećene NATO agresiji na SR Jugoslaviju.

Rusija je zatražila održavanje ove sednice kako bi istina o zločinu Alijanse izašla na videlo, ali prema informacijama Sputnjika, zapadne članice Saveta bezbednosti pokušavaju da izbegnu suočavanje sa ovim pitanjem.


Predsedavajući Japan je zakazao sednicu Saveta bezbednosti za ponedeljak, 25. marta, u 15 časova, što je dan nakon obeležavanja 25 godina od početka bombardovanja SR Jugoslavije. Državna duma Rusije usvojila je nacrt obraćanja u UN povodom 25. godišnjice NATO bombardovanja i osudila zapadnu alijansu.

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić, najavio je da možda neće ni prisustvovati sednici, što ukazuje na ozbiljne pritiske koji se vrše kako bi se sklonio NATO zločin sa dnevnog reda najviše svetske organizacije.


Diplomatski izvori ukazuju da se vrši ogroman pritisak na članice Saveta bezbednosti kako bi se izbegla rasprava o NATO agresiji. Sajt Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija još uvek ne sadrži raspored za ponedeljak koji bi obuhvatao raspravu o NATO agresiji, što dodatno ukazuje na napore da se izbegne suočavanje sa ovim pitanjem.

Očigledno je da državama koje su učestvovale u bespravnom napadu na SR Jugoslaviju jako stalo da se ne otkrije puna istina o njihovom činu rušenja međunarodnog poretka. Napore Rusije da se održi sednica Saveta bezbednosti kako bi se raspravljalo o NATO agresiji sputavaju zapadne sile, ali istina o ovom zločinu još uvek tinja kao goruća tema međunarodnih odnosa.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading