NA STOLU VAŽNE TEME: Predsednik Vučić danas sa Lajčakom

Autor:

Vesti

15.03.2024

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak će biti održan u 18.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

NA STOLU VAŽNE TEME:  Predsednik Vučić danas sa Lajčakom

Foto: Printscreen/www.instagram.com/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Sastanak će biti održan u 18.00 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopšteno je iz službe za saradnju sa medijima predsednika.

Podsetimo, Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas u Palati Srbija u radnu posetu predsednika Vlade Bavarske Markusa Zedera. Kako je saopštila predsednikova Služba za saradnju s medijima, Vučić i Zeder će najpre u 11:30 imati tet-a-tet razgovor, nakon kojeg je predviđen plenarni sastanak delegacija Srbije i Bavarske, kojima će oni biti na čelu. Za 12.35 najavljena je ceremonija uručenja Ordena Republike Srbije na lenti predsedniku Vlade Bavarske. Posle toga predviđene su izjave za medije Vučića i Zedera.


Ova poseta predstavlja važan korak ka jačanju odnosa između Srbije i Bavarske. Bavarska, kao jedna od najbogatijih i najrazvijenijih saveznih država u Nemačkoj, predstavlja značajnog ekonomskog partnera za Srbiju. Očekuje se da će tokom sastanka biti razmotrene mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti privrede, ali i kulture, obrazovanja i nauke.

Tokom tet-a-tet razgovora, predsednik Vučić i predsednik Vlade Bavarske Markusa Zedera će imati priliku da razmotre ključna pitanja od značaja za bilateralne odnose između dveju država. Ovaj format razgovora omogućava direktnu i otvorenu razmenu mišljenja, što može doprineti bržem rešavanju eventualnih pitanja i unapređenju saradnje.
 

Nakon tet-a-tet razgovora, predviđen je plenarni sastanak delegacija Srbije i Bavarske. Ovaj sastanak će omogućiti širu diskusiju o temama od zajedničkog interesa, kao i identifikaciju konkretnih koraka ka jačanju saradnje u različitim oblastima.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (50)

Loading
Nemanja

15.03.2024 07:15

Beograd vodi odgovornu politiku. Uprkos svim pritiscima jedino je vucic lider koji može da se izbori sa svim problemima.

Ivica

15.03.2024 07:15

Ova poseta predstavlja vazan korak ka jacanju odnosa izmedju Srbije i Bavarske.

Neca

15.03.2024 07:15

Svaka cast za naseg predsednika,uvek tu za sve

Novica

15.03.2024 07:15

Sve što radimo je u interesu naše države i daljeg razvoja