TEORIJA ZAVERE O UBISTVU ĐINĐIĆA! Misterija ''trećeg metka'' nerazrešena, nije pucano iz ulice iz koje se veruje!? Jetra mu je bila RAZNETA!

Autor:

Vesti

12.03.2024

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I nakon dve decenije ubistvo Zorana Đinđića u teorijama zavere.

TEORIJA ZAVERE O UBISTVU ĐINĐIĆA! Misterija ''trećeg metka'' nerazrešena, nije pucano iz ulice iz koje se veruje!? Jetra mu je bila RAZNETA!

Foto: www.profimedia.rs

Premijer Vlade Srbije Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine, a o njegovom ubistvu postoji niz teorija.

Posebnu pažnju javnosti privukla je teorija ''trećeg metka'' koju je tokom svog iskaza plasirao Đinđićev šef obezbeđenja, Milan Veruović, koji je takođe ranjen u atentatu na predsednika Vlade Srbije.

On je 2007. godine tokom iskaza rekao da je na premijera ispaljen i treći metak. Kako tvrdi, tokom postupka su iskazi pojedinih svedoka, radnika premijerovog obezbeđenja, uzimani sa dozom sumnje, da su preusmeravani, kao i da se njima manipulisalo. Veruović je kritikovao način na koji je izvršen uviđaj na licu mesta na kome je ubijen premijer.

- Mislio sam da ćemo tokom suđenja doći do saznanja, do svega što je prethodilo ubistvu, da ćemo saznati koji su to bili propusti u obezbeđenju pokojnog premijera, kao i zašto mi kao jedinica (obezbeđenja) nismo bili formirani - rekao je Veruović.

Mile Novaković, bivši načelnik Uprave kriminalističke policije ističe da postoje mnoge teorije zavere koje služe samo da "relativizuju krivicu osuđenih lica", te da je javnosti interesantnije da smišlja teorije zavere, nego da se bavi činjenicama koje je policija prikupila i obelodanila, te saslušala 26 svedoka čije dokaze niko i niti jedna teorija nije oborila.

U razgovoru za Republiku se osvrnuo i na sam Zemunski klan koji je osuđen za ubistvo Đinđića.

- Početkom 2003. njih više nigde nema na merama, ne možemo nigde da ih nađemo, slušamo telefone, ali ovih značajnih nema. Oni u tom momentu već jure Zorana Đinđića, zajednički su se opredelili da ubiju njega. Navodono je izašao neki članak, da će sve starešine iz JSO biti predate Haškom tribunalu. Bila im je ideja da ubiju Čedu Jovanovića, Bebu Popovića, ali na kraju su se vodili time šta imamo od toga, ko će za njima da žali i odlučili su se za tadašnjeg premijera Zorana Đinđića. Već su imali dobre kontakte sa ovim debelim iz Zemuna, da mu ne pominjem ime, jer me je tužio, sa njim su imali dobre odnose, a potom i sa ovima iz Koštuničinog najbližeg dela i pravili su neku novu kombinaciju. Politički gledano, ta mržnja između demokrata i ovog dela oko Koštunice je bila neverovatna i oni su jedni druge neverovatno nišanili. Ovi su iskoristili tu priliku da sklone Đinđića.Mislili su da će, kad sklone njega, biti jači, jer će doći Koštunica i njihova garnitura. Međutim, na kraju se ispostavilo da su pogrešno procenili, a odgovor države je bio onakav kakav nisu očekivali. 

Kardiohirurg dr. Miljko Ristić je bio u operacionoj sali, te je opisao u koji deo tela je pogođen Đinđić, te je rekao da je "ulazna rana bila sa desne strane grudnog koša, a izlazna rana na levoj strani grudnog koša nešto niže".

- Dakle, metak je upućen sa visine jer nije imao horizontalni put. Za mene predstavlja dilemu da li je premijer ulazio glavom prema vratima zgrade vlade ili leđima. Nije logično. Ako je ulazio glavom prema vratima, pod tim okolnostima, nemoguće da je pucano iz ulice za koju se sumnja već je metak došao iz totalno suprotnog pravca - rekao je dr Miljko Ristić i dodao da je premijer imao veliku ranu na srcu:

- To se moglo hirurški rešiti, međutim, primetili smo da nešto nije u redu. Odlučili smo da otvorimo stomak i odatle izašla ogromna količina krvi. Jetra je bila razneta na hiljadu komadića - rekao je i istakao da je metak koji je pogodio Đinđića imao razornu bočnu silu, takozvani dum-dum metak, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading