"BITNO JE DA SE UDRUŽE SVI ONI KOJI SU SE DOKAZALI I POKAZALI" Ministarka Đedović Handanović o formiranju Narodnog pokreta

Autor:

Vesti

07.03.2024

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako je navela, nalazimo se u jednom izazovnom geopolitičkom momentu.

"BITNO JE DA SE UDRUŽE SVI ONI KOJI SU SE DOKAZALI I POKAZALI" Ministarka Đedović Handanović o formiranju Narodnog pokreta

Foto: Tanjug

Printscreen

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović izrazila je svoju podršku formiranju Narodnog pokreta za državu, ističući važnost udruživanja svih onih koji su postigli profesionalna dostignuća u različitim oblastima. Naglasila je da je ključno da se udruže pojedinci koji su se već dokazali i pokazali sposobnost da doprinesu rastu i razvoju države, te da istinski vole svoju zemlju.

- Bitno je da se udruže svi oni koji su se dokazali i pokazali, koji mogu da pomognu svojoj državi da raste i da se razvija i koji vole svoju zemlju - rekla je ministarka.

Kako je navela, nalazimo se u jednom izazovnom geopolitičkom momentu.

Naglasila je važnost udruživanja oko ključnih pitanja kako bi se zajednički suočili sa izazovima koji stoje pred državom.

- I kada je u pitanju Kosovo i Metohija i kada su u pitanju geopolitičke tenzije i sukobi, bilo da je reč o ratu u Ukrajini ili na Bliskom istoku, ili o izborima u Americi - kazala je Đedović Handanović.

Ističući svoj doprinos razvoju zemlje, ministarka je naglasila da je u proteklih 18 meseci zajedno sa Vladom sprovela brojne reforme u energetskom sektoru i energetskim preduzećima, te da su uspešno realizovani važni infrastrukturni projekti poput gasne interkonekcije između Srbije i Bugarske. Takođe, istakla je značaj zakonskog regulativnog okvira za obnovljive izvore energije i uspešno sprovedene aukcije u tom sektoru.

- Ja i sebe vidim kao nekog ko je, bez obzira što nisam član nijedne političke stranke, pristupio Vladi u želji da doprinesem razvoju svoje zemlje i zahvalna sam predsedniku, kolegama i premijerki što su mi dali poverenje - rekla je ministarka.

Dodala je da su zajedno uradili mnogo toga za 18 meseci.

- Od reformi u energetskom sektoru, reformi energetskih preduzeća, od zakonskog regulativnog okvira za obnovljive izvore energije, prvi aukcija koje smo sproveli do završetka važnih infrastrukturnih projekata i gasne interkonekcije između Srbije i Bugarske - rekla je ministarka.

Ministarka Dubravka Đedović Handanović istakla je da je formiranje Narodnog pokreta za državu korak ka zbližavanju i omogućavanju zajedničkog rada na daljem razvoju zemlje. Njen angažman u Vladi, iako nije član političke stranke, pokazuje posvećenost razvoju Srbije i uključivanje stručnjaka iz različitih oblasti u procese odlučivanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading