'IZBORI SU JEDINI NAČIN ZA REŠAVANJE DILEMA U DRUŠTVU!' Dačić poručio: Logična ideja da idemo sa SNS!

Autor:

Vesti

05.03.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dačić je istakao da se odlučuje o nečemu što je od istorijskog značaja za Srbiju i Beograd

'IZBORI SU JEDINI NAČIN ZA REŠAVANJE DILEMA U DRUŠTVU!' Dačić poručio: Logična ideja da idemo sa SNS!

Foto: SPS

Ivica Dačić, predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS), naglasio je danas važnost održavanja izbora kao jedinog načina za rešavanje dilema u društvu. On je izneo stav da će se na predstojećim beogradskim izborima takmičiti "dva fronta" i da je logično da postoje ideje i razgovori o zajedničkom nastupu SPS-a i Srpske napredne stranke (SNS).

Dačić je istakao da se odlučuje o nečemu što je od istorijskog značaja za Srbiju i Beograd, te da su to značajni državni razlozi koji predstavljaju dobru osnovu za okupljanje stranaka. 

- U uslovima kada se odlučuje o nečemu što je od istorijskog značaja za Srbiju i za Beograd, kada se odlučuje o tome ne samo kako će se Beograd razvijati u narednom periodu, nego da možete da dođete u opasnost da se neki projekti zaustave ili da dođe do velike političke nestabilnosti, pa da onda dođe do paralize rada gradskih organa vlasti, onda vidite da su to značajni državni razlozi koji predstavljaju dobru osnovu za okupljanje na tom planu - poručio je Dačić.

On je takođe odbacio zahteve opozicije da se izbori ne održe u vreme praznika, ističući da je svaki datum u okviru zakonskog i ustavnog roka potpuno legalan i legitiman.

- Svaki datum koji je u okviru zakonskog i ustavnog roka je potpuno legalan i legitiman. Šta sada to znači da je važnije da neko ide na more ili na planinu od nekih državnih i nacionalnih razloga kao što su izbori - rekao je Dačić.

Dačić je naveo da opozicija traži alibi za eventualni neuspeh na izborima, ističući da su istraživanja javnog mnjenja pokazala da su izgubili značajnu podršku u poslednjih nekoliko meseci. On je naglasio da se volja naroda neće promeniti za nekoliko nedelja i da opozicija nije naučila lekcije iz prethodnih izbora.

Oni će na tim izborima da izgube. Ali u pitanju je već unapred traženje nekog alibija za lošije izborne rezultate. Sva istraživanja javnog mnjenja govore da su oni izgubili značajnu podršku u ovih nekoliko meseci, čak i onu koju su imali. Ali oni tvrde da je to manipulacija vlasti - navodi Dačić.

Dačić je takođe naglasio da je važno što pre izabrati predsednika Skupštine Srbije koji će raspisati nove izbore, kako bi se izbegla paraliza rada beogradske skupštine i izvršnih organa vlasti u Beogradu. Smatra da je u interesu svih da se izbori održe što pre, kako bi se prevazišla politička nestabilnost.

- Upravo zato da ne bismo imali još nekoliko meseci paralize rada beogradske skupštine, odnosno da ne postoje skupštinski organi i izvršni organi vlasti u Beogradu. Zato mislim da je interes svih da se ide na izbore što pre - konstatovao je Dačić.

Dodao je da se volja naroda sigurno neće promeniti od 28. aprila do, na primer, 20. maja, već da opozicija traži alibi za novi izborni neuspeh i da nije naučila lekcije iz decembarskih izbora.

- Opozicija je u Beograd polagala najveće nade da će pobediti na izborima. Pokazalo se da to nisu uspeli. Tražili su radije izgovore i izveštaj ODIHR je pokazao da tu nema osnova za to da neko može da donese neku ocenu da je bilo krađe na izborima - zaključio je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading