SRBIJA OTVARA VRATA KINEZIMA: Predsednik Vučić najavio direktnu liniju Beograd-Šangaj

Autor:

Vesti

24.02.2024

22:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je istakao da će posetioci iz Kine imati priliku da vide kako se istorija susreće sa budućnošću u Srbiji.

SRBIJA OTVARA VRATA KINEZIMA: Predsednik Vučić najavio direktnu liniju Beograd-Šangaj

Foto: Milos Tesic/ATAImages

U nedavnom intervjuu za "China Media Group", predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je da se finalizuju detalji oko dobijanja dozvola za uspostavljanje direktnih letova između Beograda i Šangaja. Ova vest otvara mogućnost za jačanje veza između Srbije i Kine, a Vučić je pozvao građane Kine da posete Srbiju i iskuse njeno gostoprimstvo.

Vučić je istakao da će posetioci iz Kine imati priliku da vide kako se istorija susreće sa budućnošću u Srbiji. Od modernih delova Beograda do veoma starih delova grada, Srbija nudi raznovrsnost koja može zadovoljiti različite ukuse. Takođe, predsednik je istakao prijateljsko okruženje za kineske posetioce, naglašavajući prelepa jezera, planine pogodne za skijanje, kao i plodnu ravnicu i sjajne reke koje krase ovu zemlju.

Jedna od zanimljivih napomena predsednika Vučića bila je i ta da se Srbija voli hvaliti svojim noćnim životom, ističući da Beograd ima najbolji noćni život u Evropi. Ovo je sigurno primamljiva ponuda za kineske posetioce koji su zainteresovani da iskuse živopisnu noćnu scenu ovog dela sveta.

- Videćete moderne delove Beograda, veoma stare delove Beograda. Možete videti mesta gde se istorija susreće sa budućnošću, ali i veoma prijateljsko okruženje za našu kinesku braću i sestre. Prelepa jezera, lepe planine ako volite skijanje, prelepa mesta severne Srbije i plodnu ravnicu. Sjajne reke, i imamo divne muzeje - naveo je predsednik Srbije.

Na kraju, predsednik Vučić je istakao da postoji interesovanje za kineski pristup modernizaciji među naučnicima i stratezima u Srbiji. Ovo naglašava značaj saradnje između Srbije i Kine u različitim oblastima, uključujući ekonomiju, tehnologiju i obrazovanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (42)

Loading
Tamara

24.02.2024 22:17

Srbija i Kina su dugogodisnji prijatelji!

Bojan

24.02.2024 22:25

Zahvaljujuci Vucicu,odnosi sa Kinom su dovedeni na visoki nivo!

Slavica

24.02.2024 22:29

Srbija je poslednjih godina dodatno unapredila prijateljske odnose i saradnju sa Kinom što je jako dobro za našu zemlju!

Gaga

24.02.2024 22:42

@Slavica - Ovo će biti super!