LETEĆI CIRKUS DRAGANA ĐILASA! Kreću na turneju po uzoru na narodnjačke zvezde!

Autor: LJUBINKA MIJUŠKOVIĆ

Vesti

23.02.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle Strazbura na redu su Brisel i Pariz, a na repertoaru zapomaganje da su navodno pokradeni na izborima

LETEĆI CIRKUS DRAGANA ĐILASA! Kreću na turneju po uzoru na narodnjačke zvezde!

Foto: Repu8blika

Možda su Radiša Trajković Đani i Tea Tairović do sada bili zvezde dijaspore, ali lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas i ekipa ozbiljno prete da im ugroze ovaj status. Kako? Lepo, ljudi su najavili novu turneju po Evropi. Posle Strazbura imaju zakazan nastup u Briselu i Parizu. A na repertoaru zapomaganje da bi pobedili u Beogradu da izbori nisu bili, navodno, neregularni, isti oni koji će možda i biti ponovljeni. Iako im koncept, dakle, pada u vodu, tezga je tezga, a kuknjavi pred strancima se u zube ne gleda.

"Ti lutaš, bebo"

Da bi opozicionari mogli da počnu da kradu hleb narodnjacima, možda se i moglo naslutiti pre nekoliko meseci kada je Radomir Lazović usred parlamenta citirao deo pesme poznate pevačice Maje Berović. Lazović je, naime, odrecitovao stihove pesme "Ti lutaš, bebo, skrenuo si s puta, bebo...", obraćajući se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji mu je brzo zapušio usta.

TRAŽE ISTRAGU

Pošto su održali, podsetimo, nastup u Strazburu pred Evropskim parlamentom, prozapadni deo opozicije - lista "Srbija protiv nasilja", najavio je odlazak u još dva evropska grada. Naredne nedelje putuju u Brisel, gde će se sastati s predstavnicima Evropske komisije, od koje, takođe, očekuju da pokrene istragu o navodnoj izbornoj krađi.

Posle Brisela u planu je i poseta Parizu. I ne samo to, kako se navodi, oni će zatim svoje nalaze o izbornoj krađi predstaviti i članovima parlamenta i vlada mnogih država članica EU. Njihova turneja ujedno neodoljivo liči i na čuveni "Leteći cirkus Montija Pajtona", seriju poznatu po bizarnim dijalozima i još čudnijim zapletima.

- Pored evroposlanika, tamo ćemo imati susrete i s predstavnicima izvršne vlasti, odnosno Evropske komisije, a u francuskom Ministarstvu spoljnih poslova i s predstavnicima francuske Nacionalne skupštine i Senata - poručio je Radomir Lazović, poslanik Zeleno-levog fronta o predstojećim putovanjima.

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da u Srbiji imamo narodne pevače koji idu i traže publiku u Trgovištu, Nišu, Leskovcu, a imamo i one koji idu po Briselu i traže pomoć u stranim centrima.

Širi se lista izvođača?

Na turneji u Strazburu, odnosno u Evropskom parlamentu, listu "Srbija protiv nasilja" predstavljali su Marinika Tepić, potpredsednica Đilasove Stranke slobode i pravde, Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno-levog fronta, i Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana. Da li će ostati isti sastav trupe ili će doći do izmena, pa će im se pridružiti Zelenović, Aleksić, pa i šef lično, još nije saopšteno iz ove koalicije.

VEŽBANJE NASTUPA

- Znači, neko traži podršku od naroda po Srbiji, a neko od Viole fon Kramon, i to pokazuje ko je kakav. Ali to njima i ne smeta, oni se i ne kriju. Međutim, nervira ih što to smeta srpskom narodu - kaže Deđanski.

S druge strane, analitičar Dejan Miletić navodi da su opozicionari očito imali uspešan nastup s Violom fon Kramon, pa sad teže da ga ponove.

- Oni zabavljaju one antisrpski nastrojene. Tek ćemo videti ko su ti (gde nastupaju) koji žele Srbiji sve najgore. Svako ko bude njihova publika znači da direktno radi protiv Srbije. Eto, ta njihova trupa radi na otkrivanju antisrpskih elemenata u Evropi - dodaje Miletić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (40)

Loading
Nikola

23.02.2024 19:46

Cela opozicija je hodajuci cirkus i blamaza i to je ono sto je evidetno i jasno svima

Luka

23.02.2024 19:47

Cela opozicija je ta koja je smesna svi su oni hodajuci blam

Minja

23.02.2024 19:47

Uzalud se trudi.

Luka

23.02.2024 19:48

Cela opozicija je jako smesna i to je evidetno i jasno kao dan