POSLANICI U SAD PREDLOŽILI RIGOROZNIJE ZAKONE: Kod Bajdena bi Đilasovci bili osuđeni kao teroristi!

Autor:

Vesti

22.02.2024

20:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako prođe zakon koji guraju američke demokrate u državi Njujork, svaka blokada mosta, aerodroma ili puta, biće tretirana kao teroristički čin

POSLANICI U SAD PREDLOŽILI RIGOROZNIJE ZAKONE: Kod Bajdena bi Đilasovci bili osuđeni kao teroristi!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Tanjug/Miloš Milivojević

Poslanici opozicije malo-malo pa blokiraju autoputeve, mostove, a kukaju kako je u Srbiji diktatura, pa je pitanje kako su onda primili vest da njihovi partneri iz međunarodne zajednice, demokrate iz SAD, predlažu zakon kojim bi se blokada javnih puteva podvela pod terorizam!

Naime, nekoliko poslanika Demokratske stranke predložilo je u Skupštini američke savezne države Njujork usvajanje zakona kojim bi blokiranje javnih puteva, mostova ili tunela bilo kriminalizovano kao akt domaćeg terorizma. 

- U predlogu zakona se navodi da bi pojedinci proglašeni krivim za blokiranje javnih puteva ili "transportnih objekata" bili optuženi za krivično delo klase D (nenasilna krivična dela, poput posedovanja droge) - prenosi Foks njuz.

Foto: ST/Nemanja Pančić,

Demonstracije u Beogradu

Pod pojmom "javni put" podrazumevajfu se ulice, autoputevi i trotoari, dok pojam "transportni objekat" obuhvata aerodrome, železničke stanice i autobuske terminale. Poslanica Fefer Amato rekla je da bi se zakon, ukoliko bi bio usvojen, primenio na nekoliko nedavno održanih propalestinskih protesta u Njujorku, kada su demonstranti blokirali saobraćaj na mostovima u Bruklinu, Menhetnu, Vilijamsburgu.

Međutim, dobri poznavaoci prilika u SAD, skeptičnu su kada je reč o motivima za usvajanje ovog zakona. Da, to jeste zbog ovih demonstracija, ali, veruju, da je drugi motiv, a možda i krucijalni, najavljena blokada Njujorka od strane kamiondžija koji podržavaju Donalda Trampa, glavnog oponenta Džozefa Bajdena. Spekuliše se da bi kamiondžije mogle da bace grad na kolena, jer planiraju potpuni bojkot zbog kazne teške više stotina miliona dolara na koju je Tramp osuđen u građanskoj parnici. 

Foto: Tanjug/AP

U SAD kamiondžije najavljuju haos zbog presude Trampu

I dok se demokrate u Americi obračuvaju sa protestantima, ali i političkim neistomišljenicima rigoroznim zakonima, u Srbiji svaka stranka/pokret, čak i oni koji su na nivou statističke greške, može da izađe i blokira autoput, ako se ne slaže s nekim aktom ili odlukom. I ne samo da maltretiraju desetine hiljada građana, već se konstantno žale da su ugroženi, da živimo u diktaturi i kukaju svojim partnerima iz međunarodne zajednice na položaj u Srbiji. I to istim tim koji će svaki izalazk na ulicu da podvedu pod terorizam, ali i onima iz Evrope - Francuske, Holandije, čijim smo scenama brutalnosti na ulicama prema protestanima svedočili mesecima unazad. 

Sandra Božić, član Glavnog odbora SNS, navodi da naša opozicija sigurno ne bi podržala ovakav predlog. 

- Podsetiću samo našu javnost, da je cela nacija i ubedljiva većina građana Srbije, a posebno stanovnici Beograda, bila izložena nametanju volje nasilne manjine. Tom prilikom jedini incidetni su dolazili od strane upravo okupljenih demonstranata koji su pokušavali da izazovu nerede. Nikada im nije bio zabranjen skup niti je policija reagovala upotrebom sile - kaže Božić i dodaje:  

- Naprotiv, nekada je samo i po par desetina ljudi blokiralo autoput. To govori o njihovoj neodgovornosti prema posledicama koje nanose ekonomiji i životu svoje zemlje. Naša opozicija ovaj predlog ne bi podržala sigurno, jer sve što šteti Srbiji njima je dobro, protestovali bi svuda gde mogu samo da naprave štetu svojoj zemlji. A briga o građanima sa njihove strane ne postoji, oni se ponašaju kao da imaju i rezervni narod i rezervnu državu!

Prekid saobraćaja ozbiljan prekršaj

Predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković u razgovoru za naš list kaže da se blokada saobraćajnica svuda posmatra kao ozbiljan prekršaj koji se ne toleriše već se onemogućava svim sredstvima državne prinude. 

- Pogotovu kada je reč o relevantnim i vitalnim saobraćajnicama. U tom smislu zaista malo i čudi da se kod nas tolerišu prekidi saobraćaja čak i na autoputevima. Ozbiljnost države nalaže da se ne toleriše ometanje saobraćaja zarad slanja političke poruke. Evenutalna zakonska regulativa koja bi to pratila bi konkretizovala delovanje države u tom pravcu jer je prekid saobraćaja svakako ozbiljan prekršaj - kaže Vuković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading