SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU - Predsednik Vučić sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove: Potvrđeno prijateljstvo između Srba i Jevreja

Autor:

Vesti

22.02.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak je održan s početkom u 10 časova.

SASTANAK NA ANDRIĆEVOM VENCU - Predsednik Vučić sa predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove: Potvrđeno prijateljstvo između Srba i Jevreja

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se s predstavnicima Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu.

- Dobar sastanak o važnim temama sa predstavnicima @aipac, jedne od najuticajnijih američkih i globalnih organizacija. U teškim vremenima je potvrđeno prijateljstvo između Srba i Jevreja.


Razgovarali smo o brojnim temama – od aktuelnih strateških i geopolitičkih rizika i izazova do ekonomske saradnje, kao i o različitim perspektivama i nalaženju zajedničkih platformi za saradnju i izgradnju partnerstva u brojnim oblastima - napisao je Vučić na Insragramu. 

 


 

 

Sastanak je održan s početkom u 10 časova.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je juče svečanom otvaranju 45. Međunarodnog sajma turizma na Beogradskom sajmu. Sajam je otvoren u 18 časova u Hali 4.

Rekordni devizni priliv

-  Putnik vidi ono što vidi, a turista vidi ono što je došao da vidi. Tih 2.100.000 stranih turista, koji su došli u našu zemlju, oni su došli s idejom da su na lepom, zanimljivom i pre svega bezbednom mestu. Srbija je prošle godine bila prva destinacija u svetu po stopi rasta prihoda od stranih turista sa 79 odsto. Devizni priliv od turizma iznosio je rekordnih 2,55 milijardi evra, što je za milijardu i 112 evra više nego 2012. godine. Prošle godine imali smo 4,2 miliona dolazaka turista i 12,4 miliona noćenja, što je više ili dvostruko više u odnosu na prethodnih deset godina. Ove godine imamo evidentirani rast dolazaka, za oko tri odsto, a broj noćenja za 19 odsto u odnosu na isti period lane. Sve to treba da znači da smo mnogo toga uradili, a potrebno je mnogo više da radimo jer nisam zadovoljan brzinom kojom isporučujemo rezultate. Mnogo toga ostalo je pred nama - marina, pristaništa, plaža, biciklističkih i pešačkih staza, gotovo da ništa od te infrastrukture još nismo završili. Još mnogo puteva i pruga, još mnogo toga što je neophodno da uradimo na našim aerodromima, ne samo u Beogradskom, već i Niškom i Čačansko-Kraljevačkom. Broj putnika nam je na aerodromu Nikola Tesla iznosio gotovo osam miliona i čak 2,5 puta je veći nego 2012. godine, kada smo za celu godinu imali 3,36 miliona putnika. To nije dovoljno i neće ni 10 miliona putnika biti dovoljno. Naše ambicije su mnogo veće. Imamo prelepu zemlju. Nismo je još ni sebi i svom narodu pokazali - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading