ĐILASOVCI SU ŠAMPIONI U AUTOGOLOVIMA - IZDVAJAMO TOP PET TAKVIH POTEZA: Sami pali, sami se ubili

Autor:

Vesti

13.02.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija okupljena oko lidera SSP bi u nekom novom odmeravanju snaga prošla još lošije nego u decembru

ĐILASOVCI SU ŠAMPIONI U AUTOGOLOVIMA - IZDVAJAMO TOP PET TAKVIH POTEZA: Sami pali, sami se ubili

Foto: ATA Images, Nemanja Pančić

Opozicija okupljena oko liste "Srbija protiv nasilja", čiji je gazda lider SSP Dragan Đilas, niže autogolove i povlači samoubilačke poteze, naročito u protekla dva meseca, koliko je prošlo od parlamentarnih i beogradskih izbora. Zbog toga bi, jasno pokazuju istraživanja, u nekom novom odmeravanju snaga na biralištima prošli još lošije nego u decembru.


BRUKA ZA BRUKOM


Pad podrške, kao po onoj poslovici "sam pao, sam se ubio", i među njihovim pristalicama usledio je posle serije nerazumnih poteza, od kojih smo izdvojili pet najupečatljivijih - od bruke na konstitutivnoj sednici parlamenta, čemu su prethodili i nasilni protesti u prestonici i upad u Skupštinu grada Beograda, preko još veće sramote u Evropskom parlamentu u Strazburu, ataka na predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog sednice SB UN o Kosovu, mada mu je svet aplaudirao, poniženja Srba iz Republike Srpske i zahteva da se Beograd distancira od Banjaluke, do napada na Stojana Radenovića, svetski čuvenog matematičara i najstarijeg poslanika samo zato što je na listi SNS.


Đilasovska tužibapska opozicija odavno je u slobodnom padu, ocenjuje za Srpski telegraf poslanik i lider Srpske levice Radoslav Milojičić Kena i u prilog tome navodi da su na izborima 17. decembra osvojili 23 odsto glasova, na ponovljenim izborima 30. decembra 12 odsto glasova, a na ponovljenim izborima 2. januara šest odsto glasova:


- Narod Srbije im je jasno rekao da ne želi haos, da ne želi laž i sukobe, koje oni stranim parama pokušavaju da izazovu u Srbiji. Njihovo divljanje na konstitutivnoj sednici parlamenta i polaganje zakletve između dva toaleta i pred Šolakovim medijima je samo još jedan dokaz da oni ne poštuju ni himnu ni grb ni zastavu, već samo svoj džep. Dok se predsednik hrabro, ponosno i mudro borio u SB UN da sačuva Srbiju i naš narod na KiM, u istom danu su Đilasovi poslušnici i naslednici Milana Nedića u EP govorili sve najgore o svojoj državi i tražili obustavljanje pomoći od EU našem narodu, da nam više ne daju novac za nove puteve, škole i vrtiće. Čak bi im i Nedić pozavideo. To narod prepoznaje.


VALJANJE U MULJU


Njih bi trebalo, kako dodaje, ostaviti da se valjaju u sopstvenom mulju jer su već počeli da se dele između sebe i svađaju: 
- Bolje da ne ustaju više u 12, već da to pomere bar na 11 sati i počnu da rade jer nas očekuju lokalni izbori pošto su im do sada bili svi krivi, od marsovaca do mračnih sila, preko vremena i izbornih uslova, a nikako da pogledaju sami sebe.

 

Milojičić: Čak bi im i Milan Nedić pozavideo

 

NEKI OD NAJTEŽIH PROMAŠAJA

1. Haos u parlamentu i divljanje na ulicama
Konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije 6. februara obeležio je sramni performans opozicionih poslanika s liste "Srbija protiv nasilja" Dragana Đilasa, koji je čak kočijaški psovao, dok su saborci mahali transparentima, duvali u pištaljke, vređali, zviždali, urlikali i na kraju odbili da polože i potpišu zakletvu u poslaničkim klupama, već su napustili salu i to učinili u holu parlamenta.
- "Mrš u pi*ku materinu, je*em ti mater" - psovao je Đilas poslanike vladajuće koalicije.
Tome su prethodili i nasilni protesti u prestonici, zbog nezadovoljstva rezultatima beogradskih izbora, pa i nasilni pokušaj da se nasilno uđe u Skupštinu grada Beograda, pri čemu su opozicionari koristili kamenice, motke i baklje (24. 12. 2023). Razlupali su tad prozore, demolirali ulazna vrata, enterijer, nameštaj u tom zdanju posebne kulturne i istorijske vrednosti, izgrađenom pre 140 godina. Povređeno je osam policajaca.

2. Bruka u Strazburu, išli da pljuju svoju zemlju
Delegacija đilasovaca prisustvovala je sednici Evropskog parlamenta u Strazburu, gde je doneta rezolucija o situaciji u Srbiji nakon izbora, a kojom se traži međunarodna istraga o izbornom procesu u Srbiji, iako je to apsolutno unutrašnje pitanje suverene države. I ujedno, što i ne kriju, hteli bi da ih stranci dovedu na vlast. Konačno, uprkos tom nazivu, sadržaj te rezolucije suštinski se odnosi na zahteve da bi Srbija trebalo da prizna lažnu državu Kosovo, uvede sankcije Rusiji, olabavi veze i odrekne se Republike Srpske.

3. Napad na predsednika zbog sednice u UN
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić konstantno je na meti napada đilasovaca. Napadaju ga zbog svega i svačega, međutim, potpuni je promašaj njihov napad zato što je na otvorenoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) posvećenoj Kosovu i Metohiji, hitno zakazanoj na zahtev naše države, branio goli život našeg naroda na Kosmetu ugroženog suludim potezima premijera prištinskih institucija Aljbina Kurtija. A Kurti je, gle čuda, koristio rezoluciju donetu u Strazburu na insistiranje naših opozicionara kao ključni argument dok je govorio protiv Srbije i Vučića.

4. Udar na naš narod u Republici Srpskoj
Razočaranje u javnosti izazvali su đilasovci i zato što su pre i posle izbora vodili kampanju protiv građana Republike Srpske, pričajući, između ostalog, da nemaju pravo da odlučuju o Srbiji i u Beogradu gde će ići metro, koliko će imati autobusa, šta će se i šta se neće graditi... Čak su izmislili 40.000 birača iz Srpske "uvezenih" da ovde glasaju, od čega su i sami odustali kad su videli kolika je to glupost. I sve to uz politiku da bi se trebalo distancirati od Republike Srpske, što je posredno provučeno i kroz rezoluciju EP. 

5. Vređanje jednog od najboljih matematičara sveta
U nizu opozicionih akcija koje su im se olupale o glavu je i napad na jednog od najboljih i najcitiranijih matematičara sveta profesora Stojana Radenovića, zbog čijeg rada je Univerzitet u Beogradu napredovao na Šangajskoj listi. Prvo su ga vređali u Skupštini, dok je kao najstariji poslanik vodio konstitutivnu sednicu, a onda je prekjuče Vladimir Obradović, propali đilasov kandidat za gradonačelnika, napisao otvoreno pismo Radenoviću, omalovažavajući ga i poručujući da je od naučnika postao partijski vojnik. Narod, naravno, sve dobro zna, a iza Radenovića, ako ništa drugo, stoje njegovi rezultati koje priznaje ceo svet.

 

Bulatović: Opozicija iz nasilja prelazi u teror

Dejan Bulatović, poslanik liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", izjavio je da lider SSP Dragan Đilas ne bira sredstva kojima će napasti celu porodicu Aleksandra Vučića, te da bezbednost predsednika Srbije mora biti apsolutan prioritet nadležnih službi.


- Teror koji opozicija sprovodi nad njim, pored toga što ugrožava njegovu sigurnost, takođe utiče na sveopšti porast nasilja, pomoću koga se Đilas nada povratku na vlast - naveo je Bulatović reagujući na navode Srđana Milivojevića, poslanika DS na listi "Srbija protiv nasilja". 


Podsetimo, Milivojević je napisao: "Vučić je tri u jedan. Lopovčina, izdajnik, šef mafije."
Kako navodi Bulatović, "da je Srbija zemlja u kojoj vlada represivni režim, kako tvrde izdajnici koji sebe danas nazivaju opozicijom, Milivojević, najodaniji i najbrutalniji Đilasov sluga, koji kad otvori oči ujutru prvo ode kod Đilasa da ga pita za mišljenje da li se zaista probudio, odavno bi bio adekvatno sankcionisan":
- Kao kolovođa brutalnog nasilja koje opozicija sprovodi na ulici, ali i u Skupštini, isti taj propali "otporaš" Milivojević, dvorska luda Đilasa, služi kao ništa drugo do megafon samozvanog lidera opozicije, koji kroz Milivojevića izgovara sve ono za šta sam nema hrabrosti. Važno je znati da Milivojević nema dovoljno intelektualnog kapaciteta da ovakve gadosti osmišlja sam, već mu to priprema Đilas, za kog je jasno da je u međuvremenu teško oboleo od patološke mržnje prema Vučiću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (46)

Loading
Dara

13.02.2024 21:46

Pa Djilasovci su "hit sveta", oni jadni ne znaju ni da l' su pošli ni da li su došli.

Мiraš

13.02.2024 21:49

Opozocija je mnogo više autogolovo sebi dala, a biće ih još više, jer nema normalnih u opozociji.

Nataša

13.02.2024 21:50

opozicija je neko ko svakodnevno menja svoja misljenja i price tako da ni sami neznsju u sta da veruju

Nataša

13.02.2024 21:52

opozicija danas prica jedno sutra drugo vise neznaju ni sami sta su rekli juce a sta danas