VUČIĆ SE SASTAO SA MICOTAKISOM! U toku razgovori delegacija Srbije i Grčke! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.02.2024

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Planirana je i konferencija za novinare u 10.35 časova.

VUČIĆ SE SASTAO SA MICOTAKISOM! U toku razgovori delegacija Srbije i Grčke! (FOTO)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas ispred Palate Srbija grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa.

Posle svečanog dočeka usledio je tet-a-tet sastanak, a potom su planirani razgovori delegacija dve zemlje.

Planirana je i konferencija za novinare u 10.35 časova.

U okviru državno-privredne posete u Palati Srbija biće održan i Srpsko-grčki privredni forum, u organizaciji Privredne komore Srbije i uz podršku Ambasade Grčke, a na kojoj će se pored Vučića i Micotakisa obratiti, kako je najavljeno, i ministar finanisa Siniša Mali.

Više ministara u Vladi Srbije predstaviće na forumu razvojne projekte Srbije.

Predviđeno je da se predsednik Srbije i premijer Grčke obrate medijima u 10.35 časova. U okviru posete grčke državno-privredne delegacije Srbiji, Privredna komora Srbije (PKS) će danas, uz podršku Ambasade Grčke u Srbiji, organizovati Srpsko-grčki poslovni forum i predstavljanje razvojnih projekata Srbije. U uvodnom delu foruma, koji će se održati u Palati ''Srbija'', učesnicima će se obratiti predsednik Vućić i premijer Micotakis.

Obratiće se i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali i zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Konstantinos Fragojanis, saopšteno je iz PKS. Ministri u Vladi Srbije će srpskim i grčkim privrednicima predstaviti ključne razvojne projekte Srbije u narednom periodu. Vučić i Micotakis su početkom januara razgovarali telefonom i tom prilikom je predsednik Srbije zahvalio grčkom premijeru na tome što Grčka poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na doprinosu stabilnosti u regionu. 

Dvojica zvaničnika su se saglasili da postoje svi uslovi da saradnja dve zemlje i u ovoj godini nastavi da jača u različitim oblastima, naglasivši mogućnosti koje pruža sektor energetike, a Micotakis je ponovio i podršku Grčke evropskom putu Srbije, uz nadu da će u ovoj godini napredak biti vidljiviji. Tada su se dvojica zvaničnika dogovorili da se uskoro sastanu u Beogradu, kako bi detaljnije razgovarali o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i globalnim pitanjima.

Premijer Micotakis je izrazio veliko interesovanje za učešće Grčke na EXPO2027, saglasivši se sa predsednikom Vučićem da je ta specijalizovana svetska izložba velika prilika, ne samo za Srbiju, nego i za ceo region.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading