MICOTAKIS STIŽE U SRBIJU: Vučić će ga ugostiti u Palati Srbija

Autor:

Vesti

10.02.2024

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima, Micotakis će boraviti u radnoj poseti Srbiji.

MICOTAKIS STIŽE U SRBIJU: Vučić će ga ugostiti u Palati Srbija

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je da će 12. februara ugostiti predsednika Vlade Republike Grčke, Kirijakosa Micotakisa. Poseta će se održati u Palati Srbija, a predstavlja značajan korak ka jačanju bilateralnih odnosa između ove dve zemlje.

Radna poseta i saradnja

Prema saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima, Micotakis će boraviti u radnoj poseti Srbiji. Ova poseta naglašava važnost saradnje između Srbije i Grčke, posebno u oblastima ekonomije, kulture i politike.

Istorijske veze i saradnja u budućnost

Srbija i Grčka imaju duboke istorijske veze, a ovaj susret predstavlja priliku da se ojača njihova međusobna saradnja. Obe zemlje imaju snažne kulturne veze i zajedničku istoriju koja datira još iz antičkih vremena.

Ekonomski potencijal i investicije

Pored kulturne i istorijske saradnje, ekonomska povezanost između Srbije i Grčke takođe je od izuzetne važnosti. Obe zemlje imaju veliki potencijal za dalji razvoj ekonomske saradnje i zajedničke investicije.

Poseta grčkog premijera Srbiji predstavlja važan korak ka jačanju prijateljskih odnosa i saradnje između ove dve zemlje. Očekuje se da će susret rezultirati konkretnim dogovorima i projektima koji će unaprediti odnose između Srbije i Grčke u narednom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (32)

Loading
Bubi

10.02.2024 17:37

Poseta Micotakisa našoj zemlji značajno će uticati na ojačavanju odnosa dveju zemalja!

Ras

10.02.2024 18:06

Srbiju i Grcku sem zajednickih benefita povezuje i ista vera

Miki

10.02.2024 18:18

Srbija i Grcka su bratski narod,saradnja sa Grckom se nastavlja na svim poljima.

Srdjan

10.02.2024 18:18

Ova najava predstavlja izvanrednu priliku za jačanje veza između Srbije i Grčke. Susret predsednika Vučića i premijera Micotakisa u Palati Srbija obećava dalji napredak u saradnji između dve zemlje, što će doprineti razvoju ekonomije, kulture i drugih oblasti od zajedničkog interesa. Ovaj susret pokazuje posvećenost lidera dve zemlje izgradnji pozitivnih i produktivnih odnosa, što će doneti korist i građanima Srbije i Grčke.