"IMAMO MI BOLJE OD DŽAVELINA"! Vučić odgovorio šta SRBIJA IMA, a KURTI NEMA! (VIDEO)

Autor:

Vesti

02.02.2024

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je rekao da će u ponedeljak tražiti hitnu sednicu SB Ujedinjenih nacija jer su policajci Aljbina Kurija danas izvršili napad na sve srpske enklave.

"IMAMO MI BOLJE OD DŽAVELINA"! Vučić odgovorio šta SRBIJA IMA, a KURTI NEMA! (VIDEO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se danas naciji zbog najnovijih dešavanja na Kosovu, a tom prilikom je progovorio i o našem naoružanju

Aleksandar Vučić je izjavio da Srbija ima mnogo bolje oružje od "džavelina (domet 4 km) - "kornete" sa dometom od 7-8 km.

- Nama korneti nisu za njih ni potrebni, kad me već vučete za jezik, jer nema ozbiljnih mehanizovanih jedinica koje bismo "kornetima" uništavali na KiM. Oni helikoptere uopšte nemaju - rekao je on i naveo da nikome ne preti, već da odgovara na novinarsko pitanje.

Predsednik Srbije istakao je da Srbija ima mnogo helikoptera, a da ih Priština nema.

Vučić je naveo da "džavelin" ima domet od četiri kilometra, dok kornet ima od sedam do osam kilometara.

- Nama korneti nisu za njih ni potrebni, kad me već vučete za jezik, jer nema ozbiljnih mehanizovanih jedinica koje bismo "kornetima" uništavali na KiM. Oni helikoptere uopšte nemaju - objasnio je on i dodao da tzv. Kosovo nikada neće biti država.

- Oružje koje mi imamo oni mogu da sanjaju u decenijama koje dolaze - dodao je predsednik Srbije.

Šta je još Vučić rekao o našem naoružanju poslušajte u video na početku teksta.

Predsednik je rekao da će u ponedeljak tražiti hitnu sednicu SB Ujedinjenih nacija jer su policajci Aljbina Kurija danas izvršili napad na sve srpske enklave.

 

- Danas su pripadnici Kurtijeve policije u više sinhronizovanih akcija upadali u Privremene organe, istovremeno su upali i u Dom zdravlja u Osijanu, zatvorili ga, ljude maltretiraju, preturaju im po stvarima. Napadnute su sve srpske enklave u Metohiiji. Posle formalne odluke, da se ukine dinar i da se do sada najjačim udarcem zapreti progonom Srba i proterivanjem sa ognjišta. 650 Srba živi u opštini Peć, koji posle ovoga danas pitanje je kako će i na koji način moći normalno i uobičajeno da žive.

On je rekao i da evro ne može da bude zvanična valuta Kosova.

- Verujem da će Kurtijev režim nastaviti sa ometanjima i daljim smicalicama jer je jedinji njhov način da pobede, kako smatraju, da ne bude Srba na KiM. Kosovo nije član EU, a 2002. godine su usvojili evro kao svoju valutu, a to nije zakonski sredstvo plaćanja na KiM. Kosovo koristi evro kao de fakto valutu jer nema sporazume sa EU. Za nas je važno da bude jasno, kada kažu da Narodna banka pregovara sa njihovom je da dobiju priznanje, neće dobiti priznanje.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Nebojša

02.02.2024 14:57

Džaba im Džavelin, ako počnemo da ih peglamo, ali Srbija je za mir i ekonomski napredak, dosta nam je tuge, jada i bilo čijeg bola.

Branka

02.02.2024 14:59

Naoružanje i oružane snage Srbije su neuporedivo jače i organizovanije od Kurtijevih terorista koji naoružani maltretiraju goloruki narod

Ivana

02.02.2024 14:59

Zato Kurti i šizi.

Ika

02.02.2024 15:00

Naravno da imamo bolje naoružanje ali mi nismo agresori u otimali tuđe zemlje jao Kurti.