PREMIJER GRČKE ODUŠEVIO ALEKSANDRA VUČIĆA: Ovo je poklon za malog Vukana koji je izazvao oduševljenje

Autor:

Vesti

11.02.2024

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastanak predsednika Srbije i premijera Grčke

PREMIJER GRČKE ODUŠEVIO ALEKSANDRA VUČIĆA:  Ovo je poklon za malog Vukana koji je izazvao oduševljenje

Foto: instagram


Večeras je u Beogradu održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Grčke Kirjakosa Micotakisa. Sastanak je protekao u prijateljskoj atmosferi, a razgovaralo se o važnim temama koje se tiču saradnje dve zemlje.

Razgovor o bilateralnoj saradnji

Jedna od ključnih tema sastanka bila je bilateralna saradnja između Srbije i Grčke. Obostrani interesi i potencijali za unapređenje ekonomske, političke i kulturne saradnje između dve zemlje bili su u fokusu razgovora.

 

 


Značaj saradnje u oblasti energetike

Poseban akcenat stavljen je na saradnju u oblasti energetike. Grčka ima značajan potencijal za proizvodnju obnovljive energije, dok Srbija ima interes za unapređenje energetske efikasnosti i diversifikaciju izvora energije. Ova oblast predstavlja važan segment saradnje koji može doneti obostrane koristi.

Podrška Grčke evropskom putu Srbije

Premijer Micotakis istakao je podršku Grčke evropskom putu Srbije, kao i značaj regionalne saradnje u procesu evropskih integracija. Ova podrška predstavlja važan signal za dalje jačanje odnosa između dve zemlje.

Neobična fotografija

Na fotografiji sa sastanka, primećen je zanimljiv detalj - gol iza premijera Micotakisa i predsednika Vučića. Predsednik Vučić je otkrio da je taj gol nabavljen za malog Vukana, što je izazvalo simpatije u javnosti.

Sastanak predsednika Srbije i premijera Grčke predstavlja važan korak ka jačanju prijateljskih odnosa i unapređenju saradnje između dve zemlje. Očekuje se da će rezultati ovog susreta doprineti daljem razvoju bilateralnih odnosa i doneti konkretne koristi za građane obe zemlje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (44)

Loading
Slavka

11.02.2024 20:15

Skroman poklon ali za Vukana ogroman jer dobio je od dede ono što je samo u snovima maštao, gol gde će sa tatom, kad bude imao vremena, ubacivati pobedničke golove.

Mitarpavlovic

11.02.2024 20:18

Predsednik Grčke Kirjakos Micotakis je veliki prijatelj Srbije.

Maja

11.02.2024 20:18

Ovo je dokaz prijateljstva

Lidija

11.02.2024 20:29

Pravih i iskrenih prijatelja kao što je Micotakis, nikada dosta. Topla i iskrena dobrodošlica stvara uslove za još bližu saradnju dve zemlje.