KURTI RUKOVODI PROGONOM SRBA: Predsednik Vučić istakao - od 2021. broj etničkih motivisanih napada povećan 300 odsto

Autor:

Vesti

08.02.2024

21:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić iznosi zabrinjavajuće podatke o situaciji na Kosovu i Metohiji

KURTI RUKOVODI PROGONOM SRBA: Predsednik Vučić istakao - od 2021. broj etničkih motivisanih napada povećan 300 odsto

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ


Na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je alarmantne podatke o situaciji na Kosovu i Metohiji od dolaska Aljbina Kurtija na vlast 2021. godine. Prema rečima predsednika Vučića, zabeleženo je ukupno 669 etničkih motivisanih napada, što predstavlja poražavajuće povećanje od 300 odsto. Ovi podaci ukazuju na ozbiljnu situaciju sa kojom se suočavaju Srbi na Kosovu i Metohiji.

Progon Srba na Kosovu i Metohiji

Vučić je posebno istakao da aktuelna vlast na Kosovu, kojom rukovodi Aljbin Kurti, sprovodi progon Srba, pri čemu je naveo dramatične slučajeve policijskih prebijanja i maltretiranja Srba, kao i brutalno pucanje na Dragišu Galjka i još četvoricu Srba. Ovi incidenti jasno ukazuju na ozbiljnu pretnju bezbednosti i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, te je neophodno da međunarodna zajednica preduzme adekvatne mere kako bi se ova situacija rešila.

- Kurti rukovodi progonom Srba, među incidentima koji su se desili su i dramatični slučajevi policijskih prebijanja i maltretiranja Srba, i brutalno pucanje na Dragišu Galjka i još četvoricu Srba - istakao je u svom govoru u Njujorku predsednik Vučić.


Apel za međunarodnu reakciju

Predsednik Vučić je u svom govoru u Njujorku apelovao na međunarodnu zajednicu da ozbiljno shvati ovu situaciju i preduzme konkretnije korake kako bi se zaštitili Srbi na Kosovu i Metohiji. Istakao je da je neophodno da se pruži adekvatna zaštita srpskoj zajednici i da se osigura poštovanje njihovih prava, kako bi se sprečili dalji incidenti i napadi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (37)

Loading
Maja

08.02.2024 22:03

Kurti je teroristicki olos. Svakodnevni su napadi od strane Albanaca na goloruki srpski narod. Albanci rade i nasilnicki i divljacki.

Beba

08.02.2024 22:03

To je svima poznato,ali cute

Branko N

08.02.2024 22:04

Kurti na sve načine pokušava da protera Srbe sa KiM. Naravno da mu to Srbija neće dozvoliti.

Ketti

08.02.2024 22:04

Kurtiju je cilj da protera sve Srbe sa Kosova ….