NEMA KRAJA PROVOKACIJAMA: Postavljena zastava tzv. Kosova na vatrogasnu stanicu

Autor:

Vesti

07.02.2024

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedna Kurtijeva drska provokacija!

NEMA KRAJA PROVOKACIJAMA: Postavljena zastava tzv. Kosova na vatrogasnu stanicu

Foto: Kosovo Online

Na vatrogasnoj stanici u krugu policijske stanice u Leposaviću nedavno je postavljena zastava tzv. Kosova, prenosi Kosovo Online.

Ovo je samo jedan u nizu incidenata koji su se dogodili u vezi sa postavljanjem zastava na severu Kosova. Isti simbol postavljen je iznad ulaznih vrata opštine Leposavić, dok je tabla "Republika Kosovo" postavljena na zgradi Centra za socijalni rad.


Politička napetost u Leposaviću

Ovaj niz incidenata dodatno je podigao političku napetost u Leposaviću. Postavljanje zastave tzv. Kosova na vatrogasnoj stanici koja se nalazi u krugu policijske stanice sigurno će izazvati burne reakcije u ovom delu Kosova i dodatno podgrejati političke tenzije.

Reakcije lokalnog stanovništva

Reakcije lokalnog stanovništva na ove incidente su podeljene, dok jedni podržavaju ovakve akcije kao simbol nezavisnosti Kosova, drugi smatraju da je to izazivanje provokacija i kršenje teritorijalnog integriteta Srbije.

Skinute zastave Srbije i Ujedinjenih nacija

Sama činjenica da su sa jarbola ispred opštinske zgrade skinute zastave Srbije i Ujedinjenih nacija dodatno ukazuje na duboku političku podeljenost u ovom regionu.

Reakcija nadležnih organa

Još uvek nema zvaničnog saopštenja nadležnih organa u vezi sa ovim incidentima, ali se očekuje da će se situacija dodatno razvijati u narednim danima.

Ovi incidenti jasno pokazuju da politička situacija na Kosovu i dalje ostaje izuzetno kompleksna, sa dubokim podelama i tenzijama koje se i dalje mogu osetiti na terenu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading