GRENEL AMERIKANCIMA POSLAO JASNU PORUKU: Opasno je prodavati naoružanje Kurtiju, jer je nepromišljen i hoće da izazove sukob!

Autor:

Vesti

07.02.2024

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grenel je istakao da Bajdenov tim kasni sa prozivkom jednostranih akcija Aljbina Kurtija, ocenjujući da su ove primedbe trebale biti iznete pre tri godine.

GRENEL AMERIKANCIMA POSLAO JASNU PORUKU: Opasno je prodavati naoružanje Kurtiju, jer je nepromišljen i hoće da izazove sukob!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ričard Grenel

Bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Srbije i Kosova, Ričard Grenel, izneo je kritike na račun administracije predsednika SAD Džoa Bajdena.

On je istakao da Bajdenov tim kasni sa prozivkom jednostranih akcija Aljbina Kurtija, ocenjujući da su ove primedbe trebale biti iznete pre tri godine. Grenel je istakao da mu je drago što je administracija konačno shvatila važnost ovog pitanja, ali je istovremeno izrazio zabrinutost zbog prodaje raketa "džavelin" Kurtiju.

 

 


Opasnost od prodaje oružja Albinu Kurtiju

Grenel je posebno istakao opasnost od prodaje oružja, naglašavajući da Aljbin Kurti nije Hašim Tači te da se prodaja "džavelina" Kurtiju smatra veoma opasnom. On je istakao da Kurti deluje nepromišljeno i da postoji bojazan da bi mogao da izazove sukob. Ova izjava bivšeg specijalnog izaslanika SAD za dijalog Srbije i Kosova privukla je pažnju javnosti i izazvala raspravu o mogućim posledicama takvih poteza.

Grenel je takođe reagovao na pozive Stejt departmenta i američkog ambasadora Džefrija Hovenijera da se odloži primena uredbe Centralne banke tzv. Kosova. Upozorio je da bi ova mera mogla da izazove etničke tenzije na Kosovu, dodatno naglašavajući ozbiljnost situacije i potencijalne rizike koje ona nosi.

Ove izjave Ričarda Grenela ukazuju na kompleksnost političke situacije na Kosovu i u regionu, istovremeno otvarajući pitanja o ulozi SAD u rešavanju ovog problema.

 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading