KURTI ZABRANIO ULAZAK DINARA KOJI SU BILI NAMENJENI ZA PLATE, PENZIJE I SOCIJALNA DAVANJA! Srpski narod na KiM opet trpi teror i iživljavanje!

Autor:

Vesti

07.02.2024

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reč je o prvom trasnportu novca nakon 1. februara i stupanja na snagu uredbe Centralne banke Kosova o zabrani prometa dinara.

KURTI ZABRANIO ULAZAK DINARA KOJI SU BILI NAMENJENI ZA PLATE, PENZIJE I SOCIJALNA DAVANJA! Srpski narod na KiM opet trpi teror i iživljavanje!

Foto: Republika, Tanjug/AP, VLADA PRIVREMENIH KOSOVSKIH INSTITUCIJA

Danas, vlasti u Prištini nisu odobrile ulazak dinara, koji su bili namenjeni za isplatu plata, penzija, socijalnih davanja i drugih obaveza prema Srbima, na teritoriju južne srpske pokrajine.

Prema informacijama dobijenim od Narodne banke Srbije i prenetim portalu Kosovu onlajn, iako je vozilo sa srpskim dinarima krenulo prema prelazu Jarinje, pridržavajući se dugogodišnjih, dobro uspostavljenih i preciznih procedura, danas je vraćeno s prelaza bez ikakve zvanične objave ili obrazloženja.

Blindirano vozilo sa dinarima, poslato iz filijale NBS u Kragujevcu prema Jarinju, stiglo je oko 11 sati. Planirano je bilo da novac preuzme vozilo britanske kompanije „Henderson“, koja ima dozvolu za transport novca i s kojom NBS već godinama uspešno sarađuje.

Dinare je trebalo da preveze u trezor Narodne banke Srbije u Leposaviću.

Međutim kako javlja reporter Kosovo onlajn, posle višesatnog čekanja odobrenja iz Prištine, dozvola nije stigla i ulaz dinarima je zabranjen.

Reč je o prvom trasnportu novca nakon 1. februara i stupanja na snagu uredbe Centralne banke Kosova o zabrani prometa dinara.

 

Sednica SB UN

Vanredna sednica Saveta bezbednosti UN o stanju na Kosovu i Metohiji, na zahtev Srbije, biće održana u četvrtak u 21 čas po našem vremenu, potvrdio je ranije šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova i na čelu srpske diplomatije, izjavio je tokom jutarnjeg gostovanja na RTS-u da postoji nezvanična potvrda kako će sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, planirana za četvrtak i posvećena temi Kosova i Metohije, biti otvorena za javnosti.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
teona

07.02.2024 13:42

smrad. ne zna kako vise da se bori pa gazi po nasem narodu. shvatio je on da je gotov. kurtija ni njegovi ne zele. ne moze on da parira vucicu

Keti

07.02.2024 14:11

Ovim Kurtijevim potezom je život Srba na KiM direktno ugrožen.

Anja

07.02.2024 15:05

Veliki pritisci su na našoj zemlji po pitanju KIM. Nije lako ali Vučić ne da da nas bilo ko slomi. Koliko god bile moćne zapadne sile.

Miloš

07.02.2024 15:09

Vučić je državnik koji vodi odgovornu i mudru politiku. Uveren sam da će Srbija uspeti da pobedi i prevaziđe sve probleme!