GOJKOVIĆ OSUDILA JUČERAŠNJE NASILJE OPOZICIJE: Odluka da zakletvu ne položu pred građanima Srbije u Parlamentu, je novi nivo nipodaštavanja najviše zakonodavne institucije!

Autor:

Vesti

07.02.2024

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakvim političkim predstavama ne samo da pokazuju da ne prezaju ni od čega, već potvrđuju da je jedini cilj da bace ljagu na našu državu, rekla je Gojković.

GOJKOVIĆ OSUDILA JUČERAŠNJE NASILJE OPOZICIJE: Odluka da zakletvu ne položu pred građanima Srbije u Parlamentu, je novi nivo nipodaštavanja najviše zakonodavne institucije!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke Maja Gojković oglasila se nakon jučerašnje sednice u Skupštini Republike Srbije, gde je deo opozicije, još jednom pokazao samo nasilje, urlanje i vikanje. 

- Zgrožena sam jučerašnjim nasiljem u Skupštini Republike Srbije od strane predstavnika opozicione liste koja se tobože bori protiv nasilja, a upravo su nasilje, psovke i uvrede jedino što su građanima Srbije ponudili u težnji da omalovaže svečani čin konstituisanja Narodne skupštine - kaže Gojković, pa dodaje: 

- Kao nekadašnji predsednik Narodne skupštine svesna sam da nije prvi put da opozicija pokazuje nepoštovanje prema institucijama i državnim simbolima, ali odluka da zakletvu ne polože pred građanima Srbije u Parlamentu, onako kako to naš Ustav nalaže, već u hodnicima, je novi nivo nipodaštavanja najviše zakonodavne institucije, a time i svih građana Srbije - rekla je ona. 

Ovakvim političkim predstavama ne samo da pokazuju da ne prezaju ni od čega, već potvrđuju da je jedini cilj da bace ljagu na našu državu, da pokušaju da obesmisle državne institucije i da se uprkos nespornim izbornim rezultatima, mimo volje građana, domognu vlasti i da ponovo kao do 2012. godine sprovode pogubnu politiku pljačke države, ostavljajući ljude bez radnih mesta, Skupštinu bez umetničkih dela, a Srbiju bez fabrika, ustanova kulture, škola i puteva, priča Gojković.  

- Pored svakodnevne kampanje koju vode protiv predsednika države Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke pokušavajući bezuspešno da diskredituju sve političke neistomišljenike, ovakvim ponašanjem pokazali su i da očigledno misle da Narodna skupština i instutucije postoje zbog njih i njihovih prohteva, a ne zbog interesa građana Republike Srbije, kaže Gojković, pa zaključuje: 

Svim časnim i odgovornim narodnim poslanicima koji su izabrani voljom građana čestitam polaganje zakletve, a građanima Republike Srbije konstituisanje Narodne skupštine i novi saziv Parlamenta, u uverenju da će donositi mudre i odgovorne odluke u izazovnim vremenima koja su pred nama. Istovremeno duboko verujem da će sve institucije Republike Srbije, uprkos pokušajima opstrukcije nastaviti i u naredne četiri godine da rade u najboljem interesu naše zemlje i našeg naroda. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (17)

Loading
Ana

07.02.2024 13:07

I jeste za osudu jucerasnje ponasanje u Skupstini.

Ana

07.02.2024 13:08

Ne pristojno ponasanje u Skupstini koje je za svaki vid osude.

Sara

07.02.2024 13:09

Slažem se sa izjavom gospodje Maje Gojković, i zaista je sramno šta rade ljudi ( mada ne zasluzuju taj naziv) iz opoziicije, pogotovo ovaj nitkov Dragan Đilas! Opsednuti su mrznjom i zlobom.

Ana

07.02.2024 13:09

Nasilje je za osudu.