SRBI SA KOSOVA BLOKIRALI MAGISTRALNI PUT KOD RUDARA U OBA SMERA: Ne daju prolaz vozilima koja voze Albanci preko Merdara!

Autor:

Vesti

05.02.2024

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata od 12 do 15 časova

SRBI SA KOSOVA BLOKIRALI MAGISTRALNI PUT KOD RUDARA U OBA SMERA: Ne daju prolaz vozilima koja voze Albanci preko Merdara!

Foto: shutterstock

Srbi raseljeni sa Kosova i Metohije blokirali su u selu Rudare, nedaleko od Kuršumlije, magistralni put koji od administrativnog prelaza Merdare vodi prema Nišu, prenosi Radio-televizija Srbije.

Naime, kako prenose mediji, put je blokiran u oba smera, a kako je ranije najavljeno, na blokadu, koja ima za cilj da onemogući prolaz vozilima koja voze Albanci preko Merdara, prema Kuršumliji, Nišu, Beogradu i dalje prema Subotici, raseljeni su se odlučili "zbog terora i zuluma politike Aljbina Kurtija" prema srpskom narodu na Kosovu.

"Blokada puta će biti svakog ponedeljka u trajanju od tri sata od 12 do 15 časova, i to do prestanka svakodnevnog terora nad našim narodom na Kosovu i Metohiji. Teror koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama“, navodi se u saopštenju Udruženja raseljenih Srba, okupljenih oko Inicijativnog odbora Srba iz Podujeva i sa Kosova I Metohije.

Oni takođe zahtevaju od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i ostalih članova Vlade Srbije da hitno upute dopis svim relevantnim međunarodnim organizacijama, da "hitno zaustave teror i hapšenje nevinih Srba".

Podsetimo, premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija zahteva vanrednu sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog "niza jednostranih poteza" kosovskog premijera Aljbina Kurtija, koje je donosio "bez ikakvih konsultacija" sa bilo kim.

Brnabić je istakla da su ovi potezi doneti bez bilo kakvih konsultacija, te da će Srbija upotrebiti "sva diplomatska sredstva" u borbi protiv istih. Izrazila je uverenje da je ovaj zahtev početak novog diplomatskog napora.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading